Programa 563 – 18/12/2020 – Edició 2352

Programa 563 – 18/12/2020 – Edició 2352

27è PESSEBRE VIVENT DE LA TORRE DEL SURO

Aquest meravellós pessebre vivent que s’escenifica al Taller-Escola Sant Camil del Barri del Guinardó de Barcelona i que protagonitzen homes i dones amb disminució psíquica, serà de nou realitat aquest proper dia 22 de desembre. Les exigències sanitàries pel COVID19 han fet que hagi estat imprescindible la inscripció prèvia i que s’esgotessin les entrades en poques hores, però l’acte es podrà seguir en directe pel canal Youtube de cultura popular de l’Ajuntament de Barcelona. I a la web www.pessebrevivent.cat podeu visitar també una magnífica exposició virtual.

A més d’això, us comentarem que aquest passat dia 15 es va fer la gala també virtual d’entrega del Premis Ateneus 2020. Podeu consultar la llista de guanyadors a la plana web de la FAC (Federació d’Ateneus de Catalunya): www.ateneus.cat. I que aquesta setmana us parlarem dels guanyadors dels Premis BEST 2020 que atorga l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i que es donaran a conèixer a la vila del Vendrell aquest proper diumenge dia 20 a la gala FESTIVITAS BESTIARUM.

També tindrem les SECCIONS:

Carles Santiago, Dani Gasulla, Lluís Alcalà i Jordi Paulí (GASP)

Musicalment escoltarem les sardanes “Llibertària”, de Josep Vicens i Juli (l’avi Xaxu), inclosa en el doble CD commemoratiu dels 150 anys del naixement de l’autor; i “Connectats”, la sardana escrita conjuntament per Dani Gasulla, Lluís Alcalà, Carles Santiago i Jordi Paulí pel seu CD GASP-4 que es va presentar dilluns passat al Teatre del Casino l’Aliança del Poble Nou.

I encara dos temes nadalencs: el primer també inclòs en una altra novetat discogràfica, EL DESEMBRE CONFINAT, una iniciativa de diferents cantants i animadors culturals que han enregistrat 7 cançons de Nadal noves de les quals escoltarem la titulada “Els homes de neu”, d’en Pep López.

I el segon serà el nostre Youtube de la setmana, recuperant una versió del Cor i l’Orquestra de Cambra de l’Orfeó Lleidatà, sota la direcció del mestre Pedro Pardo, de la nadala “El noi de la mare”, enregistrada en directe en un concert celebrat el 22 de desmebre de 2009 a l’Església de Sant Llorenç de Lleida.

I encara us parlarem de “LA FIA FAIA a l’Alt Berguedà”, una conferència de l’historiador Xavier Pedrals que podeu veure en el Canal Youtube de l’Escola Folk del Pirineu el dissabte 19 a dos quarts de dotze del matí; i del Tradicional Concert de Nadal de Calella amb la cobla Els Montgrins que tindrà lloc el proper diumenge, dia 20, a la tarda; i de moltes coses més…

Però el més important de tot es poder desitjar-vos de tot cor un BON NADAL.

Cuideu-vos molt.


De la cançó d’en Pep López també tenim Youtube: