Programa 589 – 18/06/2021 – Edició 2378

Programa 589 – 18/06/2021 – Edició 2378

Adelaida Moya nova Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural

Adelaida Moya

El passat dia 15 de juny es va fer públic el nomenament de la vilanovina Adelaida Moya, fins ara regidora de Cultura i Recursos Humans a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, com a nova Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural dins la Conselleria de Cultura. Podeu llegir el seu curriculum a la mateixa plana web del Departament.

Nosaltres, al FES TA FESTA, d’una banda volem agrair la feina feta a la seva predecessora, la Maria Àngels Blasco, que ha ostentat el càrrec des del 2017. I pel que fa a la nova Directora, doncs ens en fem ressò i li desitgem el millor. I li dediquem un tema musical: la sardana Vilanovina, del mestre Eduard Toldrà interpretada per la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Però aquest FES TA FESTA previ a Sant Joan el volíem dedicar a parlar de foc, de coques i de festa. I així ho fem, comentant la nova normativa que sobre les fogueres han publicat recentment des de l’Ajuntament de Barcelona. Podeu llegir en aquest link el Missatge de la Flama del Canigó 2021 que ha escrit l’activista cultural nord-catalana Daniela Grau. I escoltarem, és clar, com cada any la cançó Per Sant Joan que va escriure Joan Manuel Serrat, enguany en la versió per a veu i piano de Miguel Comamala i Dani Espasa.

El Youtube de la setmana el protagonitzaran el Grup BIFLATS, els intèrprets d’un vídeo que aquesta setmana s’ha fet popular a les xarxes amb la seva paròdia de l’himne nacional español davant una caseta d’informació de VOX. Però no escoltarem aquest vídeo. Hi ha coses que al FES TA FESTA no s’escolten ni parodiades. Us proposem un altre clip dels blanencs en el qual reivindiquen el Pèl a les aixelles. Ves si ho vols.

A les SECCIONS, com sempre, una mica de tot:

I també us parlarem, entre moltes altres coses, del nomenament per part del nou govern català de la Celebració del Corpus a Barcelona com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional. O de… que aquest diumenge dia 20 se celebra el Dia Universal de la Sardana, festa amb Manifest del Dia Universal de la Sardana inclòs, que enguany és degut a l’epidemiòloga Dra. Anna Vilella. Te’l pots descarregar al portalsardanista.cat. I clourem el programa amb la sardana unitària d’aquesta festa: la titulada Camprodon del mestre Joan Manén.

Tot plegat, un bon poti-poti… No us el perdeu!