I amb el somriure…

L’Associació Cultural FES TA FESTA ens manifesten en favor de la democràcia, de la llibertat d’expressió i del dret a decidir. Catalunya haurà de ser i serà el que vulguin els catalans.

Visca Catalunya lliure!

I amb el somriure…

Programa 393 – 06/10/2017 – Edició 2182

Himnes i símbols al FES TA FESTA

No ens en podem estar. I tot i que la cultura popular i tradicional sempre s’ha manifestat contrària a barrejar-se en política i que les seves activitats són obertes a la participació sense discriminar ideologies, entenem que la nostra reivindicació i els nostres comentaris van més enllà de les tendències polítiques. La llibertat d’expressió no hauria de dependre mai dels que manen, hauria de ser una qualitat innata d’una societat civilitzada. Potser per això no sabem callar. I potser per això us hem preparat un altre FES TA FESTA d’allò més reivindicatiu en què els himnes i els símbols seran força presents.

Començant per LA COLUMNA del nostre director Jesús Ventura que aquesta setmana ha titulat, precisament, “Himnes“, i en la qual ens parla d’himnes amb lletra i sense lletra. Ja podeu comptar per on anirà la cosa…

També al final del programa recuperarem dues seccions que toquen el tema: un EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó que ens parla de la Moreneta i de la llegenda recollida per Joan Amades al voltant del color de la pell de la patrona de Catalunya. La secció es titula “La Mare de Déu està negra“. I d’altra banda, a ELS TEMES D’EN XINO, amb en Josep M. Francino, recuperem també la més inversemblant i increïble versió de “La santa espina” que us pugueu imaginar, amb la Setmana Santa sevillana i una banda (de músics) de la Guardia Civil incloses.

A més d’aquesta curiositat pseudo-musical, la banda sonora d’aquest primer FES TA FESTA d’octubre comptarà amb la veu de la Gemma Humet i el seu “Himne al futur”, un dels temes del seu recent CD titulat ENCARA (2017); recuperarem (i no ens en cansarem mai) els OBRINT PAS i el seu tema “La flama”, aquell Lipdub imprescindible que esdevé una vegada més el nostre YouTube de la setmana.

I pel que fa a les sardanes, escoltarem un clàssic, la inoblidable “És la Moreneta”, d’Antoni Carcellé; i la segona sardana classificada per a les semifinals de “La sardana de l’any 2017”: la titulada “Cosins germans” d’Antoni Mas Bou.

I encara tindrem més SECCIONS:

I no us oblideu de la gran cita d’aquest cap de setmana: la 20a. FIRA MEDITERRÀNIA, a Manresa. Una prova fefaent que el que volem ser ja ho som. Només falta que els que manen ho reconeguin…