Programa 345 – 04/11/2016 – Edició 2134

Programa 345 – 04/11/2016 – Edició 2134

El nou Calendari de l’Ermità
obre el primer FES TA FESTA
de novembre

PortadaPerquè el Calendari de l’Ermità dels Pirineus 2017, aquest tradicional, agrari i astronòmic calendari de Fra Ramon dels Pirineus, ja està a la venda a tots els quioscs del país. Una publicació amb 142 anys d’història que esdevé el tema d’entrada d’un FES TA FESTA amb esperit tardoral i farcit de notícies i seccions de tota mena.

Començant per LA COLUMNA del nostre director, en Jesús Ventura, que ha titulat “Halloween parlamentari” i on trobareu una munió de lligams entre els mots típics de les festes dels morts i els fets succeïts els darrers dies al Congrés dels diputats espanyol. És que el noi no se’n pot estar…

 

Les altres seccions del programa, com sempre variades i diverses:

  • La puntual CRÒNICA CASTELLERA en què el nostre especialista, en Carles Esteve, repassa les darreres actuacions per constatar que “Verds i Minyons sumen en un baròmetre incert” gràcies a les seves darreres grans actuacions a Vilafranca i a Girona, respectivament. I sense oblidar-nos de la gran fita aconseguida també pels Borinots  de Sants a la diada vilafranquina.
  • Comptarem amb una altra de les DITES I REFRANYS que ens regala cada setmana en Víctor Pàmies. En aquesta ocasió ens parla d’aquella que diu “Anar amb el lliri a la mà” i dels perills que pot tenir.
  • Amb la Berta Miró recuperarem una de les DANSES de la seva secció més veterana. I ens desplaçarem fins al Pirineu lleidatà per conèixer el ball protagonista d’avui i la seva llegenda: “L’esquerrana”.
  • Tastarem de nou l’apetitosa SOPA DE CANÇONS d’en Noé Rivas per escoltar a en Toni Giménez i una de les seves cançons més emblemàtiques: “El monstre de Banyoles”, que també podreu recuperar al Youtube en un enregistrament de fa uns quants anys.
  • I per acabar, un altre EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó, en que ens parlarà dels evidents i comprovables “Utilitats pràctiques de resos, oracions i pregàries”.

A banda de les seccions, notícies de tota mena: l’entrega dels Premis Capital de la Sardana que tindran lloc a Mollerussa el proper 25 de novembre; o la presentació del nou CD de la Simfònica de Cobla i Corda titulat “Tossudament Llach” que tindrà lloc també els dies 25 i 26 de novembre a l’Auditori de Girona; o el Curs de Castanyoles que impartirà la Consol Grau el proper dia 19 de novembre a la Casa dels Entremesos de Barcelona i organitzat per l’Esbart Català de Dansaires; o del Premi de Composició de música per a cobla “Masquefa i Montgrins” convocat per primera vegada per l’Ajuntament masquefí tot commemorant els 70 anys ininterromputs de relació entre la vila i l’orquestra torroellenca.

I al vessant musical, varietat de temes: una sardana cinematogràfica d’en Martí Fonclara titulada “La història del fantasma de l’est”; la “Obertura de Mar i cel” amb temes del meravellós musical de l’Albert Guinovart que escoltarem per la Simfònica de Cobla i Corda; el tema d’en Patón Felices titulat “La banda esquerra” amb el grup ELS COSINS DEL SAC, de Vilafranca; i per acabar, la sardana “Pregària”, del mestre Ramon Serrat, amb la cobla La Principal d’Amsterdam.

I no cal que preguem perquè tot aquest batibull quedi bé. Ja està tot enregistrat i ha quedat com ha quedat. Vosaltres ens ho direu. Esperem la vostra opinió…