Programa 568 – 22/01/2021 – Edició 2357

Ha mort Jordi Fàbregas

El passat dijous, mentre preparàvem aquest davantal i amb el programa del cap de setmana totalment tancat i enregistrat, rebíem la notícia de la mort d’en Jordi, víctima dels problemes cardíacs que arrossegava des de feia molts anys i que es van accentuar fatalment en els darrers dies. No cal dir que l’òbit d’en Jordi Fàbregas i Canadell ha desplaçat tots els titulars possibles, tot i que en aquesta edició del FES TA FESTA que us disposeu a escoltar no hi trobareu reflectida ni la notícia ni el nostre sentiment de tristesa i consternació.

Dies tindrem per recordar i homenatjar com es mereix aquest Músic i activista cultural sallentí, amb una trajectòria densa i extensa que el va fer mereixedor de tots els guardons nacionals i que va ser l’ànima del Tradicionàrius des dels seus inicis. Descansa en pau, amic.


Programa 568 – 22/01/2021 – Edició 2357

Però quan vam enregistrar l’edició 568 de l’era informàtica del FES TA FESTA (o si ho preferiu la 2356 de tota la seva història) encara no coneixíem la luctuosa notícia de la mort d’en Jordi i en el programa us parlem del que està essent el primer Tradicionàrius sense ell, comentant els propers concerts i escoltant temes musicals dels actuants d’aquests dies: com ara en Biel Majoral, del que sentirem un històric tema titulat “Què té aquesta terra nostra”; o la Coloma Bertran en col·laboració amb l’Arnau Tordera dels que sentirem “El sol ens ha sorprès ben alt”, un tema del darrer treball de la violinista vigatana NOCTURNS I DIAMANTS. El que serà el nostre Youtube de la setmana.

I tindrem també les SECCIONS amb estrena inclosa: la de la nova subsecció de la ja tradicional VA DE JOC que els amics de la Companyia l’Anònima de Jocs han titulat JOCS DEL MÓN, un títol realment explícit. El primer joc que ens ocuparà ens arriba de l’orient i es diu Mahjong. No us sona?

Les altres SECCIONS de la setmana seran:

I us parlarem també de la Confederació Sardanista de Catalunya i de les activitats que està endegant amb força malgrat la pandèmia:

  • La SUPERSARDANA DE L’ANY, la competició entre les 16 darreres guanyadores del Concurs que enguany substitueix el certamen corrent degut a les poques estrenes hagudes el passat 2020 per culpa de la pandèmia.
  • L’edició del segon CD de la Campanya “La sardana, camí de la UNESCO”, del qual escoltarem la sardana de l’Anna Abad escrita expressament per a la iniciativa i titulada precisament “Camí de la UNESCO”.
  • I la sardana designada com a unitària del Dia Universal de la Sardana que es celebrarà el mes de juny: “Camprodon”, de Joan Manén, en el cinquantenari de la mort de l’autor, amb la qual clourem aquest FES TA FESTA.

I la setmana que ve, continuarem.

Tot i que no serà el mateix sense en Jordi…