La cobla MARICEL fa 10 anys

La cobla MARICEL fa 10 anys

I per celebrar aquests dos lustres de vida la formació sitgetana ja ha fet diversos actes al llarg d’aquest mes de juliol que hem anat anunciant al FES TA FESTA. Avui però, serà la música del seu CD commemoratiu la que ens acompanyarà. N’escoltarem dues sardanes: la que obre el disc, “Maricel” d’en Jordi Paulí i la titulada “Vent de llevant” d’en Guillem Lluís, un dels seus joves instrumentistes. Moltes felicitats!

També ens desplaçarem cap al Delta per parlar-vos de dues activitats que tenen d’allò més ocupats aquesta segona quinzena de juliol l’Arturo Gaya i els membres de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. D’una banda, els dies 19, 20 i 21 tornaran a obrir LA TAVERNA DI ENRICO, el cabaret renaixentista creat pel grup tortosí a propòsit de la celebració de la Festa del Renaixement de Tortosa que enguany arriba a la seva 24a. edició. I d’una altra banda, del 22 al 26, el Poble Nou del Delta viurà una nova edició del JOTACAMPUS, una cita inel·ludible per als amants de la jota o per a qualsevol que s’hi vulgui acostar i començar a conèixer-la. I com a tast escoltarem un tema dels Quico’s, el titulat “Aben Jot”, que segons ens expliquen es veu que va ser l’inventor de la jota. Bona feina, amics!

Tampoc ens faltaran les seccions:

– La CRÒNICA CASTELLERA, que aquesta setmana llueix el titular “La Jove de Tarragona fa el primer 9de8 de l’any“, una de les moltes novetats que ens comentarà el nostre cronista Carles Esteve i que podeu consultar tan al web com a l’App del Baròmetre casteller.
– Les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies que avui ens comenta aquella que versa: “Dels homes és errar; de bèsties, no esmenar“.
– Recuperarem el VA DE JOC en què els amics de la Companyia L’Anònima de Jocs ens parlaven de “Naips“.
I també tornarem a escoltar un dels TEMES D’EN XINO en què en Josep M. Francino ens invitava a escoltar la meravellosa veu de la Joan Baez i la seva entranyable versió d’una de les cançons tradicionals catalanes més populars: “Rossinyol“.
– I per acabar el programa, una nova porció de l’immens FONS AMADES que mes a mes ens va destriant l’Antoni Serés en col·laboració amb la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. Aquesta vegada va d’articles i es titula “Última hora“.

També tindrem l’habitual Youtube de la setmana que aquesta vegada s’escau d’allò més en el calendari: un tema inoblidable de la històrica BANDA DEL YUYU que porta per títol “Diumenge de juliol”. Si no el coneixeu, no us el perdeu.

I encara tindrem temps per parlar-vos que ja són a la venda les entrades del Festival ÉSDANSA que tindrà lloc del 19 al 25 d’agost a Les Preses, a la comarca de la Garrotxa; de la darrera sessió del Festival d’Estiu de Tiana que s’esdevindrà el proper dimecres dia 24 amb la cobla Reus Jove i el seu contrabaixista Eduard Sendra com a compositor convidat; de l’exposició “1938. El Barri de la Catedral sota les bombes” que des de fa uns dies podeu veure a la Casa dels Entremesos de Barcelona; del 33è Aplec a la vora de la mar que se celebrarà aquest dissabte a l’Hospitalet de l’Infant; i de moltes coses més…

I la setmana que ve hi tornarem. Ho tornarem a fer i no creiem que ens ho tornin a parar. De fet ja ho van intentar més o menys l’any que va néixer la cobla Maricel…

I aquí estem!