Programa 507 – 22/11/2019 – Edició 2296

Programa 507 – 22/11/2019 – Edició 2296

La Mediterrània fa 40 anys

I ho celebrarem amb la seva música. Amb la música del CD Gran Ball amb la Cobla Mediterrània – Volum III que han enregistrat per commemorar aquestes quatre dècades de vida intensa i fructífera i que van celebrar també aquest passat dilluns a l’Aliança del Poble Nou amb una nova representació del seu concert “Ballem-la” conduït per un ex-component, el flabiolaire i escriptor David Puertas i dirigit pel seu titular, el mestre Bernat Castillejo.

Concretament us convidarem a escoltar un clàssic dels balls vuitcentistes, el vals “El corsario” del mestre Josep Serra i Bonal; i una autèntica delicatessen musical: l’arranjament per a cobla que el mateix Castillejo ha fet d’un pasdoble flamenc-català del mestre Pablo Sorozábal titulat “Cabré” i dedicat al famosíssim actor i torero Marius Cabré. De veritat que val molt la pena.

I encara acabarem el programa mediterràniament escoltant la sardana que el mestre Josep M. Serracant els dedicà amb motiu del 25è aniversari de la cobla i que porta per títol “Mediterrània de records i desitjos”.

Musicalment també tindrem el Youtube de la setmana. Un tema de darrera fornada del grup MOCAMBO que porta per nom “Jutges”. Un tema amb la SOLIDARITAT amb els presos i represaliats per bandera. No us el perdeu.

I us parlarem d’una munió d’actes programats pel present cap de setmana arreu del país. Només per aquest diumenge 24 de novembre sabem dels actes de Cloenda del 350 aniversari dels Gegants del Pi a Barcelona; de la Final del Campionat de Catalunya de Punts Lliures a Girona; del Concert-Homenatge de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona al mestre Joan Josep Blay a Sant Feliu de Llobregat.

I de la 18a. Trobada Sardanista al Parc de Torreblanca, al Baix Llobregat, amb sardanes al matí amb les cobles Lluïsos i Ciutat de Cornellà; o de la 17a. Diada Sardanista a Rubí, amb ballada al matí i concert a la tarda amb la cobla Ciutat de Girona. I això només són alguns exemples d’un calendari d’allò més atapeït.

Pel que fa a les SECCIONS, com sempre d’allò més variades:

I també us parlarem de la Gala ADIFOLK que tindrà lloc el proper diumenge, dia 30, a Gironella. Podeu veure el teaser promocional a continuació.

I la setmana que ve, si no ens ho priva cap censura, ho tornarem a fer. Més FES TA FESTA. Som incorregibles.

———————————————————————————————————————

I també us parlarem de la Gala ADIFOLK que tindrà lloc el proper diumenge, dia 30, a Gironella. Podeu veure el teaser promocional a continuació.

2a GALA DE L'ANY ADIFOLK · Gironella 2019. Espot publicitari

2a GALA DE L'ANY D'ADIFOLKGironella "La Perla del Llobregat"El dissabte 30 de novembre, a les 6 de la tarda us esperem al Local del Blat de la vila de Gironella.Tota la info a: www.adifolk.catAjuntament de Gironella Cultura. Generalitat de Catalunya Diputació de Tarragona Diputació de Barcelona Diputació de Lleida Diputació de Girona Mariàngela Vilallonga Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya – Gegants.cat Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya Agrupament d'Esbarts Dansaires Tornaveu Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya Unió de Colles Sardanistes de Catalunya Confederació Sardanista de Catalunya FCEC – Federació Catalana d'entitats Corals SCIC – Secretariat de Corals Infantils de Catalunya Foment de les Tradicions Catalanes Coordinadora Colles Castelleres de Catalunya Diables Ciutat de Barcelona Agrupació de Colles del Ball de Gitanes del Vallès Ens de l'Associacionisme Cultural Català. Exteriors Catalunya Federació de Colles de Falcons de Catalunya AICS – American Institute for Catalan Studies Catalonia Magazine Ivan Besora Roig Oriol Ramirez Carol Lluís Vall Monica Amoros Bigas Guillem Amorós Bigas Victor Duaigües Laia Giralt Torrescasana Amadeu Ribas Núria Benet Ribé Asia Jankoś Enric Capdevila Vallès

Posted by Adifolk Cultura Catalana on Tuesday, 29 October 2019