Programa 557 – 06/11/2020 – Edició 2346

Programa 557 – 06/11/2020 – Edició 2346

Pregó per al confinament

Avui comencem el programa amb un pregó molt especial: el decret de confinament que va fer al mes de març el pregoner del poble de L’Albi, a la comarca de Les Garrigues. Potser es pot dir més fort, però no més clar. En Maikel, en quatre paraules, ens ensenya l’essència del missatge dirigit a un poble sensiblement tocat per la pèrdua d’en Ramon, un veí il·lustre de la vila. Al final ho rebla clarament: l’únic que interessa és que passi aquesta merda lo més aviat possible i l’única manera que hi ha és fer les coses bé. Doncs això. Fem-li cas a en Maikel. Però sense conformisme ni resignació. Tampoc cal oblidar les màximes…

D’altra banda, farem la correcció pertinent pel que fa a l´ús de l’expressió que va ser el titular de la setmana passada del FES TA FESTA: el SENY DEL LLADRE. Sembla ser que la teoria que ens proposava l’Amadeu Carbó no és massa encertada, i dos dels membres de la seva colla de campaners li ho aclareixen en el Youtube que podreu veure al final d’aquest davantal. He de dir, però, que a nosaltres ens continua agradant molt i molt…

Però el que anomenen el nostre Youtube de la setmana serà musical, com sempre. En aquest cas serà el grup BIFLATS, amb un tema que fa referència a la seva temperatura corporal i que amb el títol ja ho diu quasi tot: Ferro roent.

Musicalment, el programa es completarà amb la versió que l’any 1999 feien el Grup LA COBLETA DE LA SELVA de la tradicional “Cançó del lladre”, Amb un vals-jota per a orquestra de Festa Major del mestre Josep Vicens i Juli (l’avi Xaxu) titulat “El tio caracoles” i amb la sardana guanyadora del Premi Joventut de la darrera edició del concurs LA SARDANA DE L’ANY, l’original de Xavier Ventosa titulada “El Secret d’Olesa”.

Precisament, a la penúltima secció d’enguany de LA SARDANA DE L’ANY (recordem que la final del 2019 es farà la setmana que ve) escoltarem les tres sardanes optants al premi Joventut: “A temps” d’Anna Abad, ”Comiat”, d’Aurora Vizentini i “Sió” de Jan Fité.

Us parlarem també del Congrés de Música d’Arrel que tindrà lloc al CAT el proper cap de setmana; de la jornada de treball sobre Gegantes i diablesses que va tenir lloc el dijous passat a Granollers i d’un munt de novetats discogràfiques que us anirem presentant en properes setmanes al programa.

I tindrem també les SECCIONS, com sempre, d’allò més variades:

I tot plegat en 55 minutets de res. Reconfinats com esteu, podeu tenir alguna cosa millor a fer que escoltar-nos?

——————————————————————-

Aquest és el video aclaridor del tema del SENY DEL LLADRE, amb en Jordi Sacases i en Nil Rider dels campaners del Pi. No us el perdeu.