Programa 058 – 27/05/2011
(Edició 1847)

Programa 058 – 27/05/2011
(Edició 1847)

LA TAMBORINADA AL “FES TA FESTA”

 

Avui, a la part central del programa us parlem de la TAMBORINADA 2011 que se celebra aquest diumenge 29 de maig al Parc de la Ciutadella, de Barcelona. També ens en parlarà la Lluïsa Celades, presidenta de la Roda d’Espectacles al Carrer, entitat que la organitza.

Felicitarem al Català de l’Any 2010, el vilafranquí David Miret, cap de colla dels Castellers de Vilafranca, i el sentirem tocar el clarinet, amb un tema del seu grup, Els cosins del sac, que amb la col·laboració d’en Jaume Arnella interpretaran un clàssic: “Visca la mazurca!”.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES, us parlem també de LA SARDANA DE L’ANY i de la inauguració el proper dia 29, al Museu Etnològic de Barcelona, de l’exposició LA PATUM I ALTRES PATRIMONIS.

I les habituals seccions:

  • A LA COLUMNA, el nostre director, en Jesús Ventura, parla de les eleccions i de les conseqüències immediates de les mateixes pels treballadors de la cultura popular i tradicional.
  • Una breu CRÒNICA CASTELLERA, afectada per la poca activitat del diumenge electoral, amb el nostre especialista, en Carles Esteve.
  • A ELS TEMES D’EN XINO, en Josep M. Francino es posa patriòtic i ens orta una versió històriac de L’EMIGRANT, amb les meravelloses veus de la Montserrat Caballé i en Josep Carreras.
  • A les HISTÒRIES DE GEGANTS, la Berta Miró ens parla dels gegants de Sant Cugat del Vallès.
  • I a ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, el nostre estimat Llorenç Aguilà ens parla d’Una professional de cartellera!.

I dues sardanes: “L’aplec Pairal”, de Conrad Saló, dedicada a l’Aplec de Calella, que es celebrarà el primer cap de setmana de juny; i “El Monestir de Sant Cugat”, de Narcís Paulís.

Això no ho atura ni la crisi. Feu-nos companyia.