Programa 069 – 12/08/2011
(Edició 1858)

Programa 069 – 12/08/2011
(Edició 1858)

FES TA FESTA DE FESTA MAJOR
La Mare de Déu d’agost. Una data quasi al bell mig de l’estiu. El cap de setmana que envolta aquest dia 15 és en el que se celebren més Festes Majors arreu de Catalunya. I en un cap de setmana com aquest, el FES TA FESTA també ho celebra… a la seva manera.
El vídeo recomanat d’aquest cap de setmana és el videoclip d’un tema del darrer treball discogràfic dels rockers gironins de LA BANDA DEL YUYU. “Un diumenge de juliol” és el títol d’aquesta cançó ambientada en una Festa Major estiuenca i que pertany al seu CD “Res per sempre”. I en el vídeo, molts elements de festa i de cultura popular. No us el perdeu.

I com cada setmana, les seccions estiuenques del FES TA FESTA:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve. El puntual dia a dia casteller amb la relació dels millors castells assolits en les diades del passat cap de setmana.
  • CONTES I MENTIDES, amb l’Albert Estengre, que aquesta setmana ens parla de confiança i d’enganys mitjançant la faula titulada “La tortuga i l’escorpí”.
  • ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, amb en Gustau Molas, que en aquesta ocasió ens porta càntirs. Però uns càntirs molt especials que ultrapassen la seva funció primera: són “Càntirs de bateig”.
  • Un nou CLÀSSICS DE COBLA, en el que en Jesús Ventura ens porta cap a l’Alt Empordà per recordar una de les sardanes més emblemàtiques del figuerenc Francesc Basil: “Sant Pere de Roda“.
  • I a la reposició de la setmana, passarem una estona amb el nostre entranyable erudit de Tàrrega. Recordarem uns MINUTS DE L’AGUILÀ en els que el nostre amic Llorenç ens parlava de “Le sac parisien”.
Els cosins del sac

I la resta de la música també amb ambient de festa grossa: dues sardanes amb el mateix títol, precisament “Festa Major”, les dels mestres Enric Morera i Josep Capell; una “Rumbeta de Festa Major” amb ELS COSINS DEL SAC; i el tradicional vals muntanyenc “El gall negre” en la magnífica versió del desaparegut grup CLAU DE LLUNA

I encara, algunes coses més. Cliqueu al reproductor i feu festa amb nosaltres.