Programa 074 – 16/09/2011
(Edició 1863)

Programa 074 – 16/09/2011
(Edició 1863)

NOVA TEMPORADA DEL “FES TA FESTA”

 

Comencem la nova temporada del programa. La vint-i-dosena.
I a la primera part els habituals comentaris d’actualitat de l’Amadeu Carbó i en Jesús Ventura, sobre la Gala del Teatre (enguany amb una important presència de la cultura popular i tradicional) i sobre el sorprenent (per dir-ho d’alguna manera) nou llibre de la Col·lecció MOS titulat “Comunicadors i organitzadors”.
També un ràpid repàs a les activitats més importants del cap de setmana, fent especial esment al concert del dissabte de l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música (amb una primera part dedicada íntegrament a la sardana), i als aplecs que se celebren diumenge a Reus, Terrassa i Badalona.

Al llarg d’aquesta hora de ràdio internàutica, les habituals seccions:

  • Començant per LA COLUMNA, en la que el nostre director Jesús Ventura, ens parla de com serà aquesta nova temporada del programa, tot fent una mirada enrere cap a aquell 1989, quan va començar les emissions del FES TA FESTA, ara fa ja més de 20 anys.
  • Després, la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, amb els castells més importants assolits en les actuacions del cap de setmana de la Diada Nacional de Catalunya.

I a la recta final, les altres seccions:

A les notícies escollides us parlem de la FIRA DEL MÓN GEGANTER ULLDECONA 2011, que tindrà lloc el primer cap de setmana d’octubre a aquesta vila de la comarca del Montsià. L’Agrupació de colles de geganters de Catalunya us convida al que és, sens dubte, una de les manifestacions més especials del món geganter, perquè hi té cabuda tot allò que està relacionat amb la imatgeria festiva i el seu món: les figures i els seus instruments, els creadors (constructors, luthiers, modistes, etc.) i també el turisme, el transport, l’oci… En definitiva tots aquells que es beneficien del “negoci” que generen els nostres grans personatges. No us ho perdeu.
I, entre d’altres coses, també us parlem de la TEMPORADA DE MÚSICA PER A COBLA 2011-2012, de L’Auditori de Barcelona. Una oferta de sis concerts entre els mesos d’octubre i març, en els que hi participaran formacions com la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, la Mediterrània o La Principal de la Bisbal, així com també la Cobla dels Sons Essencials d’en Marcel Casellas, i una munió de convidats entre intèrprets i compositors: Roger Mas, Niño Josele, Jordi Molina, Tim Garland…
O els que seran els primers protagonistes en el concert inaugural del dia 7 d’octubre: Carme Canela & Lluís Vidal Trio que juntament amb la cobla Sant Jordi presentaran el concert titulat: La cobla reinterpreta “els nostres standards”. Preus molt populars. Consulteu el programa.

I encara més música: les sardanes “Nova embranzida”, de Josep Prenafeta i “Clavell morenet”, de Joaquim Serra.
I per acabar el programa el tema del Grup Esquirols que li dona nom: FES TA FESTA. Un tema que a més de la versió original, podeu sentir i veure en aquest vídeo en la versió del grup SCIURUS que el 30 d’octubre de 2010 presentava al Teatre Kursaal, de Manresa, dins el seu espectacle ESQUIROLS XXI (Homenatge a les cançons d’ESQUIROLS). El so és de Joan Gil i la imatge de Lluís Vilarrasa.

I la setmana que ve, més.