Programa 077 – 07/10/2011
(Edició 1866)

Programa 077 – 07/10/2011
(Edició 1866)

UN “FES TA FESTA” MOLT FARCIT

 

Són moltes les notícies que ocupen aquesta hora de ràdio dedicada a la cultura popular que renovem cada setmana.

Les dues Núries Feliu

Avui, obrim el programa parlant d’aquest gran homenatge que la bona amiga Núria Feliu rebrà aquest diumenge dia 9, a partir de dos quarts de vuit del vespre, al Gran Teatre del Liceu. Un homenatge que inclou l’estrena de la geganta Núria Feliu. Dues Núries pel mateix preu. I a la foto podeu veure que són pastades. Un homenatge que comptarà amb la col·laboració d’una munió de famosos i amics de la cantant de Sants: Abel Folk, Enric Majó, Joan Manuel Serrat, Marina Rossell, la Companyia Elèctrica Dharma, Josep Cuní, Àngel Casas i Adelina Castillejo, per citar-ne només alguns.
Però de gegants i gegantes se n’estrenen constantment. És per això que ens fem ressò també de l’estrena, el passat 2 d’octubre, de la Justina, la geganta del barri barceloní de Montbau que a partir d’ara farà parella amb en Cebrià.
També us parlem de la iniciativa del Col·lectiu EL BOU I LA MULA, grup d’opinió, recerca i difusió del pessebre, que fan una crida per trobar fotografies de pessebres fets amb figures del figuraire Lluís Carratalà, ja que estan a punt de publicar un llibre sobre ell i la seva gran tasca pessebrística.
I en el segon bloc de NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlem de l’entrega dels Premis Arlequí, que anyalment atorga la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya; del Festival de Música Folk BALLABISAURA 2011 que es desenvoluparà al llarg d’aquest mes d’octubre; o de les activitats que prepara pels propers mesos l’Esbart Català de Dansaires.

Com és habitual també tindrem les seccions setmanals fixes:

  • Començant per LA COLUMNA, en la que aquesta setmana, el nostre director Jesús Ventura, es lamenta de que enguany, després de 32 anys, l’Aplec de Tardor de Les Roquetes no acabi amb un concert. I busca culpables: l’ha titulada “Un Palau en crisi”.
  • I també la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, amb el detall de la gran actuació de dissabte passat a la Plaça Mercadal, de Reus, on els Castellers de Vilafranca assumien el 3 de 9 sense folre, el que en Carles anomena “Castell total a Reus”. I també els castells més importants assumits per les colles més modestes en el CONCUR7 de diumenge passat a Torredembarra.

I a la recta final, les resta de seccions que toquen:

I l’habitual selecció musical: a banda de l’espai ROURENFOLK, dues sardanes interpretades per la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona: “Les Roquetes a l’Orfeó Català”, de Joan Lluís Moraleda; i “Bell esplai”, de Domènec Moner. I encara, una particular i original versió de la cançó tradicional “La manta al coll” del grup Grollers de Sa Factoria.
Ja us hem dit al començament que estava molt farcit. Nosaltres no us enganyaríem…