Programa 078 – 14/10/2011
(Edició 1867)

Programa 078 – 14/10/2011
(Edició 1867)

LES FESTES QUE NO ENS LES TOQUIN!!!

 

O si ho fan, que sigui per millorar-les (no us perdeu LA COLUMNA d’aquesta setmana).
Aquesta setmana, a les notícies escollides del FES TA FESTA fem referència a la regulació de les Concentracions d’animals vius a Catalunya. Altre cop ser europeus ens pot fer sacrificar algunes coses però sembla, pel decret publicat al Diari Oficial de la Generalitat el passat 28 de setembre, que aquesta vegada s’estan fent millor les coses que en el cas del foc, que tants problemes va portar.
També us parlarem de la Federació d’Ateneus de Catalunya que va de premis: d’una banda, convoca la quarta edició del premi “Jove, Proposa!”, amb el lema: “Fes teu l’Ateneu.”, adreçat a joves d’entre 16 i 30 anys; i també arriba la 22ª convocatoria dels Premis Ateneu, que enguany s’han dividit en dues categories: una oberta a totes les entitats del món associatiu català i l’altra exclusivament per les entitats federades.
I també us parlarem da la iniciativa del Centre Cultural Català del Vallespir, de Ceret, que ha posat en marxa el portal  La Farga Catalana al Vallespir amb els resultats d’un treball d’investigació dut a terme entre els anys 2010 i 2011 sobre aquests establiments on es produïa ferro pel procediment de reducció del mineral conegut com a “procediment català”.

I a més, les seccions fixes d’aquesta setmana:

  • LA COLUMNA, en la que el nostre director Jesús Ventura, discrepa de la proposta de la CEOE referent al calendari festiu que pretén traslladar les fetes inter-setmanals a dilluns o divendres, reorganitzant així el calendari, segons diuen, per millorar la productivitat de les empreses i no haver de tocar sous. En definitiva, “Festes per a treballar més”.
  • I la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, amb el detall dels castells assolits a les millors diades del cap de setmana passat, fent especial esment del dolç moment demostrat pels verds a les seves actuacions a La Bisbal del Penedès i a Figueres.

I les altres seccions:

I molta música, i de la bona: a més de l’espai ELS TEMES D’EN XINO, les sardanes “Construïnt somnis”, de Marcel Artiaga, i “Festiva”, de Jordi León. I revisarem de nou el tema del grup Esquirols que dona nom al nostre programa: el “Fes ta festa”.

I es que es poden dir les coses més alt, però no més clar: Fes ta festa i que es faci fotre, qui no li agradi la festa nostra…