Programa 081 – 04/11/2011
(Edició 1870)

Programa 081 – 04/11/2011
(Edició 1870)

PRIMER FES TA FESTA DE NOVEMBRE
Encetem mes amb un programa ple d’energia informativa.
Comencem parlant de Facebook i de la presència de la cultura popular a la xarxa. A LA COLUMNA, titulada “Amics o coneguts”, el nostre director Jesús Ventura ens comenta, entre d’altres coses, aquesta amenaça de desaparició d’aquesta xarxa social.
Després, algunes de les activitats del cap de setmana, fent especial esment a aquesta Fira Mediterrània de Manresa que tindrà lloc del 4 al 6 de novembre a la capital del Bages.
La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, ens porta el comentari d’aquest “Tots Sants memorable” que protagonitzaren en el paper principal els Castellers de Vilafranca.
A les NOTÍCIES ESCOLLIDES parlem del lliurament dels Premis del Dia de la Sardana que tindrà lloc a Organyà aquest proper dia 12 de novembre. També parlem del conveni signat a Solsona per l’Ajuntament, la confraria de la Mare de Déu del Claustre i els Geganters solsonins per convertir el “Cuarto del gegants” en un dels principals punts turístics de la ciutat. També en aquest espai, recordem que el proper dia 11 de novembre es clou el termini per presentar candidats als Premis Ateneus 2011 i, finalment, farem esment de la presentació de l’anomenat ESPAI A, la Xarxa d’arts Escèniques Amateurs de Catalunya, una iniciativa impulsada conjuntament per la Federació d’Ateneus de Catalunya, el Moviment Coral Català, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, tots ells membres de l’Ens de Comunicació Associativa.
I les seccions:

  • ELS TEMES D’EN XINO, amb en Josep M. Francino que avui ens porta la versió del grup Bitayna, amb la veu d’en Ramon Manén, de “La rumba dels 60” que popularitzà l’inoblidable Gato Pérez..
  • CONTES I MENTIDES, amb l’Albert Estengre, que ens explica un clàssic de clàssics, si més no pel tema: el conte d’avui es titula “La sogra i la nora”.
  • I ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, amb el nostre entranyable home de la Terra Ferma, que en aquesta ocasió ha anomenat la seva intervenció amb el títol “Passar la roba”.

I, a més de la secció ELS TEMES D’EN XINO, més música de la bona. Dues sardanes d’autors dels quals enguany es commemora el centenari del seu naixement: “Sant Jeroni de la Murtra”, de Joan Pich i Santasusana, i “Iris”, de Jaume Roca i Delpech. I el tema “Corrandes a la plaça” del grup Els Ministrils del Raval, de Terrassa.
El Facebook potser desapareixerà. Però a nosaltres no ens esborra ningú.