Programa 086 – 09/12/2011
(Edició 1875)

Programa 086 – 09/12/2011
(Edició 1875)

ENS HA DEIXAT JAUME GUASCH

Jaume Guasch

La prematura mort del director i coreògraf tarragoní Jaume Guasch ocuparà una bona part del FES TA FESTA d’aquesta setmana, tan a l’entrada de programa com a LA COLUMNA del nostre director Jesús Ventura, avui titulada “Fins sempre, company”.

En el primer bloc informatiu farem una mica d’agenda tot parlant d’alguns dels actes programats aquest cap de setmana i el proper. I en el segon bloc, el de les NOTÍCIES ESCOLLIDES, us parlem de la reivindicació endegada per l’Ens de Comunicació Associativa respecte a un Marc Legislatiu Propi per a l’associacionisme cultural català; de les experiències al voltant de la sardana del “performer” Max Harding (en podeu veure algun vídeo al final d’aquestes línies), de l’espectacle “Per tu ploro”, del baríton Lluís Sintes, que podeu veure durant aquestes festes al Teatre Gaudí, de Barcelona; del Banc de continguts de l’associacionisme i la cultura popular que estant impulsant l’ECA amb col·laboració amb l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals; o del nou llibre “Amb cara i ulls. Diccionari de dites i refranys sobre l’ull”, de Víctor Pàmies, que es va presentar la setmana passada a El Prat del Llobregat.

A la CRÒNICA CASTELLERA, en Carles Esteve ens duu la primera part de les tres que conformaran el “Resum de la temporada 2011/1”, avui dedicada als castells de 9.

I a més, les seccions:

I, a més del tema musical del ROURENFOLK, les sardanes “Plany”, de Josep Serra, i “Sisè sentit”, de Lluís Alcalà. I un pas doble del Xavi Richart titulat “Jaume Guasch”.

Un programa que li volem dedicar al Jaume. Amb la seva absència ens obliga encara més a continuar. Per la seva memòria.
———————————————————
En aquest link de la web de l’Ajuntament de Tarragona, podeu veure una llarga entrevista amb en jaume Guasch.
Entrevista
I aquí teniu una molt bona versió del pasdoble que li dedicà en Xavi Richart a en Jaume, interpretat pel grup Borinots de la Vila, a la 18a. Dida del Graller de Vilafranca del Penedès.

———————————————————
De l’experiència del “performer” Max Harding amb la sardana en podeu veure aquests vídeos. En el primer li ensenyen a ell.

En aquest segon ja són un quants més. Breu però intens.