Programa 101 – 23/03/2012
(Edició 1890)

Programa 101 – 23/03/2012
(Edició 1890)

UN “FES TA FESTA” CAPICUA

El programa 101 del FES TA FESTA. Un número capicua amb el que donarem pas a una terna de programes especials a l’entorn de la Setmana Santa i la Pasqua i la seva música. Però això serà a partir de la setmana que ve. Aquesta setmana el nostre espai internàutic està, com sempre, farcit de notícies, comentaris, seccions….

Joaquim Rucabado

En aquesta edició hi trobareu, com és habitual, LA COLUMNA, en la que el nostre director, en Jesús Ventura, ens parla de “Entitats i federacions”, en la setmana que la Federació Sardanista de Catalunya ha renovat la seva junta directiva, presidida des de dissabte passat per Joaquim Rucabado i Aguilar.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlem també d’aquests canvis i d’un altre nomenament: el del gironí David Ibàñez com a nou director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa, així com d’altres notícies relacionades amb la fira bagenca, com per exemple, la convocatòria del Vè Concurs SONS DE LA MEDITERRÀNIA.
I també us parlem dels “Cursos d’escultura de Cartró-Pedra 2012” que han endegat la gent de VENTURA I HOSTA CARTONS. I de la imminent convocatòria de subvencions del CPCPTC de la Generalitat de Catalunya; en aquest link hi trobareu tota la informació necessària. I, a més a més, a l’AGENDA us anunciem alguns dels actes més importants programats pels propers dies.

A banda, teniu les seccions habituals:

  • LES CASES DE LA FESTA, amb l’Albert Rumbo i l’Elena Mayor, que avui arriba a la seva darrera entrega (per ara), amb una reflexió sobre quin ha de ser el futur d’aquests espais dedicats a la cultura popular i tradicional.
  • ELS TEMES D’EN XINO, amb en Josep Maria Francino, que aquesta vegada ens porta al terreny del jazz per escoltar una meravellosa versió del pianista Ignasi Terraza de la cançó “Rosó” (o Pel teu amor), digueu-li com volgueu.
  • CONTES I MENTIDES, amb l’Albert Estengre, del que aquesta setmana reposem el conte titulat “El repartiment dels camells”.
  • I ELS MINUTS DE L’AGUILÀ, amb el benvolgut Llorenç Aguilà, que tal i com ens va prometres fa quinze dies ens parla de capicues, amb una secció titulada: “El 101, una col·laboració amb cap i cua?”.

I a banda de la “Rosó” jazzística a ELS TEMES DEL XINO, més música: una “Rumbeta de Festa Major”, del Xavier Bayer i el Xaviet Batllès que ens interpretaran el grup ELS COSINS DEL SAC. I dues sardanes: “Units per un ideal”, de Josep M. Tarridas; i “Commemorativa”, de Manuel Oltra.

I la setmana que ve, especial “Diumenge de Rams”. No serà capicua. Però el farem igual.