Programa 150 – 22/02/2013
(Edició 1939)

Programa 150 – 22/02/2013
(Edició 1939)

NOVETATS DISCOGRÀFIQUES AL 150è “FES TA FESTA” INTERNÀUTIC

D’entrada un parell de novetats discogràfiques, dos nous CD’s de sardanes força interessants: un altre de la Col·lecció Clàssics de MÚSICS PER LA COBLA, el dedicat al sabadellenc Eduard Martí i Teixidor, amb la Cobla de Cambra de Catalunya dirigida en aquesta ocasió pel també sabadellenc Jordi Figaró i del que sentiren una composició del 1952 titulada “Bella gesta del Comte Guifré”. I un CD de la Cobla La Principal de Cassà, que amb el títol de “Un tomb per la sardana”, ens presenta un variat mostrari de sardanes entre clàssiques i actuals, entre les que hem escollit per cloure el programa la sardana del jove instrumentista de tible de la cobla cassanenca, en Lluís Bofill, que porta per títol “Retalls d’enguany”.

La part musical del programa la completarà, a banda del ROURENFOLK, un tema del flabiolaire Joan Moliné interpretat per la seva orquestra de flabiols, ELS FRANCOLINS en el CD “Els Francolins al Tropicana“, i que es titula “Goma de pollastre”.

A LA COLUMNA d’aquesta setmana, titulada “Àligues i braus”, el nostre director Jesús Ventura ens comenta un acte solemne celebrat aquest darrer diumenge a la Basílica de Santa Maria del Mar, de Barcelona, dins les Festa Major de Santa Eulàlia, en el que les àligues de Reus i Barcelona van ballar les seves danses més solemnes en actitud de respecte mutu. I això ho barreja amb la ILP dels toros i el polèmic diputat Toni Cantó. Aquest home fa unes barreges…

I a les seccions:

I ja que s’acosta el Dia Internacional de la Dona Treballadora, us parlarem de propers concerts de la Cobla Reus Jove amb les dones compositores com a protagonistes; de trobades geganteres; de publicacions i revistes digitals com “Tornaveu” o “El món geganter”, i tipogràfiques com “Som” o “Gegants”, que arriba aquest hivern al seu número 100.

I parlant de publicacions, us recomanem un llibre del nostre col·laborador Víctor Pàmies que parla de dites i refranys sobre el cap i que es titula “En cap cap cap”.

I la setmana que ve més. Feu la vostra festa.