Programa 152 – 08/03/2013
(Edició 1941)

Programa 152 – 08/03/2013
(Edició 1941)

UN “FES TA FESTA” MOLT SARDANISTA

Potser sí que aquest programa ens ha quedat una mica més sardanista que habitualment. Però les coses van com van. I les notícies també. Ja comença el nostre director, en Jesús Ventura a LA COLUMNA, parlant de la festa que es prepara pel proper dia 16 de març a Arenys de Munt: el que serà l’acte inaugural de la proclamació d’aquesta vila del Maresme com a Capital de la Sardana 2013. Una columna que ha titulat “De Capital a Universal”.

També parlem de sardanes a l’Agenda, anunciant alguns dels concerts que la cobla La Principal de la Bisbal està preparant enguany per commemorar els seus primers 125 anys d’història. Començant pel que tindrà lloc a L’Auditori, de Barcelona, el proper dia 23 de març, a la tarda, i que farà juntament amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Continuant pel que se celebrarà el dia 5 d’abril a L’Auditori de Girona, i en el que actuarà amb l’anomenada Cobla del Futur, un concert que crida a la participació popular amb una votació que escollirà les 10 millors sardanes dedicades a Girona i a les seves comarques i que seran interpretades en el concert esmentat. I avançant també el que tindrà lloc a finals del mes d’abril a Perpinyà, amb la cobla Mil·lenària.

També us parlem de la presentació de la Sectorial “Sardanes per la Independència” de l’Assemblea Nacional Catalana que tingué lloc el passat dia 3 a Cornellà de Llobregat; del Concert de Primavera de la cobla Vila d’Olesa, programat pel diumenge dia 10, a la tarda; i de l’exposició “Vicenç Bou, de la plaça al Paral·lel” que s’inaugurarà també el diumenge dia 10 de març, al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí.

I encara ens quedarà espai per parlar d’activitats geganteres, d’actuacions d’esbarts i per les Seccions:

I la part musical, amb tres sardanes relacionades amb les diferents seccions: “Arenys de Munt”, de Ricard Viladesau; “Infantívola”, de Joaquim Serra; i “Els gegants de Montblanc”, d’Agustí Causí.

Doncs ara que m’ho miro, sí que ens ha quedat força sardanista. Però els que ens coneixeu ja sabeu que la setmana que ve hi haurà un altre FES TA FESTA que segurament serà totalment diferent. Ja hi treballem des d’ara mateix.