Programa 159 – 26/04/2013
(Edició 1948)

Programa 159 – 26/04/2013
(Edició 1948)

FELICITATS A LES MONTSERRATS DES DEL “FES TA FESTA”

Si la setmana passada celebràvem la festa dels Jordis, aquesta li toca a les Montserrats. I al  FES TA FESTA apostem per la paritat. Si pel patró es monta el sarau que es monta, bé haurem de fer alguna cosa amb la Moreneta…

Nosaltres, d’entrada, li dediquem la part musical del programa i hem programat tres temes que en fan referència: les sardanes “Montserrat”, de Josep M. Serracant i “Montserrat rebrota”, de Joan Lluís Moraleda; i les “Follies del Montserrat”, amb el grup Bruel.

Però començarem amb LA COLUMNA, del nostre director Jesús Ventura, que aquesta setmana ha titulat “El final d’un cicle”. No us cregueu que ens parla de futbol, no. És que el passat dissabte es va cloure el Cicle de Música de Cobla a L’Auditori de Barcelona, i ens en ha volgut parlar i fer-ne una valoració.

Una altra novetat és el retorn de la CRÒNICA CASTELLERA, amb el nostre cronista habitual, en Carles Esteve que en aquesta seva primera intervenció del 2013 ens parla de “Castells de vuit de pretemporada”.

La resta de les seccions ens aporten, com sempre, molta varietat:

  • Un CLÀSSICS DE COBLA en el que escoltarem una de les obres mestres del recordat Príncep de la tenora, el mestre Ricard Viladesau: la sardana “Alt Empordà” que obtenia el Premi Joaquim Serra l’any 1972.
  • A ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, el nostre benvolgut Gustau Molas, ens presenta un altre objecte curiós curosament guardat a les vitrines del Museu Etnològic de Barcelona. Un estri amb una doble funció que explica perfectament ja el seu nom: un “Garrot flabiol”.
  • I acabarem el programa amb una nova reflexió en veu alta del nostre estimat Llorenç Aguilà, que ens parla de cinema i, més concretament de “La fila dels mancs”. Tant sols una excusa per una reflexió, avui més seriosa que mai, respecte als temps que ens han tocat viure. Són ELS MINUTS DE L’AGUILÀ.

I a l’AGENDA, el vint-i-cinquè aniversari dels Gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, “En Treball i na Cultura”, que ho celebraran el proper diumenge dia 28, precisament a Montserrat. I la llarga llista d’aplecs sardanistes d’aquest proper cap de setmana  i del dia de la Festa del Treball, el proper dimecres 1 de maig. I de moltes coses més.

I pel que fa a les NOTÍCIES ESCOLLIDES, una per sobre de totes: la Convocatòria de subvencions de la Diputació de Barcelona. Podeu trobar les bases i les condicions en aquest link.

Perquè en els temps que estem, que algú ofereixi calés, estareu d’acord amb nosaltres que és una notícia per escollir.