Programa 165 – 07/06/2013
(Edició 1954)

Programa 165 – 07/06/2013
(Edició 1954)

ESTEM ACABANT LA TEMPORADA…

I ja se sap, són els tòpics dels programes de ràdio: estem cansats, necessitem vacances… Però totes aquestes falòrnies al FES TA FESTA no li afecten. Nosaltres no tenim aturador i quan arribi Sant Joan, continuarem fent programa, i quan arribi l’agost, també.

Aquesta setmana, per exemple, el Sr. Carbó ens ha deixat plantats. Bé, no dels tot, ja ho veureu. Els seus motius tindrà. Però l’edició número 165 de l’època internàutica del FES TA FESTA ja és una realitat. No hi podem fer més.

Un programa en el que us parlem d’un munt de coses. Tindrem LA COLUMNA, amb el nostre director Jesús Ventura que en aquesta ocasió ens parla de “Transhumàncies i patrimoni”, recollint una sèrie de notícies sobre aquests temes que ens han arribat darrerament a la redacció. I en Carles Esteve, a la seva CRÒNICA CASTELLERA, ens explica que “Els Capgrossos han fet el primer 4 de 9 de l’any”.

I les seccions periòdiques, com sempre, variades i interessants:

  • ELS TEMES D’EN XINO, en la que en Josep M. Francino ens presenta un mix de dues cançons dels Beatles que va fer ja fa alguns anys el Grup RADIOKUARTET amb la cantant CARME CUESTA, i amb el títol de “With a little help from my Girl”.
  • Reposarem el darrer capítol, fins ara, dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, en el qual en Gustau Molas, des del Museu Etnològic de Barcelona ens parlarà de “El botet”.
  • I acabarem amb una altra de les històries o vivències del nostre entranyable Sr. Llorenç. Avui a ELS MINUTS DE L’AGUILÀ coneixerem una història que porta per títol “I avall va que fa baixada”.

A l’AGENDA i a les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlarem de ARRELCAT’13, una festa bastonera que tindrà lloc aquest dissabte dia 8 a Sant Celoni; de la gresca gegantera que han preparat també per aquest dissabte 8 els geganters de Premià de Mar per donar a conèixer el “nou look” dels seus gegants vells: en Tòfol i na Ciseta; de la Diada festiva i de la presentació de l’Inventari de Gegants i Capgrossos del baix Solsonès que tindrà lloc el mateix dia 8 a Valmanya de Pinós; d’una audició-concert-ball que han preparat conjuntament l’ESMUC i Museu d’Història de Catalunya pel proper dia 12 de juny amb el títol SARDANES CURTES, LLARGUES I MITJANES, amb en Marcel Casellas i l’Anna Costal com a principals “culpables” del tema.

I a la part musical ens seguim nodrint de novetats discogràfiques: escoltarem, entre d’altres músiques, dues sardanes del nou CD de la Cobla Ciutat de Girona, el novè volum de la col·lecció del Càmping Sardanista de Catalunya, el Càmping Botànic Bona Vista, de Calella de la Costa. Una placa que porta per títol “Catalunya independent” i de la que sentirem “Març, marçot”, de Ricard Viladesau, i “De tres barres a quatre”, de la compositora vietnamita Diem-Hong Tran. I també, del Vuitè Volum de la Col·lecció CONTEMPORANIS, de la cobla Contemporània, la sardana “La geperuda de les feixes”, del jove tiblaire Xavier Ventosa.

Ja ho veieu. Estem acabant la temporada, però ningú ho diria. No us sembla?