Programa 169 – 5/07/2013
(Edició 1958)

Programa 169 – 5/07/2013
(Edició 1958)

EL “FES TA FESTA”: UNA RÀDIO TOSSUDA.

I és que ho som de tossuts. Ho hem de reconèixer. Perquè cada setmana ens esmercem tossudament a elaborar una hora de ràdio amb la cultura popular i tradicional com a protagonista.

Tot i que avui, el protagonista principal del programa serà el CONCERT PER LA LLIBERTAT que es va celebrar el passat dissabte, dia 29 de juny, al Camp Nou. O més ben dit, ho serà la seva crònica ja que comptem amb l’avantatge que el nostre director, en Jesús Ventura, que hi era entre bambolines, va ser el primer director que aixecà els braços per fer sonar a la Cobla de Cambra de Catalunya amb la sardana “Juny”, de Juli Garreta, la que va iniciar la vetllada.

Concert per la Llibertat

Sardana que escoltarem també en aquest primer programa de la temporada estiuenca en el que tindrem també un Youtube recomanat: el d’una actuació en directe dels BRAMS interpretant un altre dels èxits de la nit, aquella cançó dels 90 que es titula “Jo vull per a demà (la meva terra lliure)”. I pel que fa a la música escoltarem també al grup LA TROVA KUNG-FÚ i la seva rumbeta “Calor, calor”; i la sardana del mestre Vicenç Acuña titulada “Juliol” amb la cobla Mil·lenària.

Però no serà només la música la protagonista. Tindrem seccions, alguna de nova factura i alguna reposició:

I a les NOTÍCIES ESCOLLIDES comentarem també que ja està tot a punt per poder gaudir de la 31a. Edició del Festival Internacional de Música de Cantonigròs, que enguany se celebrarà a la ciutat de Vic entre els dies 18 i 21 de juliol amb la participació de 32 grups procedents d’una vintena de països d’arreu del món. I també que el proper dia 14 de juliol, L’Auditori de Barcelona acollirà el 12è Festival de Bandes de Música Catalanes.

I encara us parlarem de l’espetacle “Rierada Espriu, la festa dels mots“, que la companyia Comediants han preparat per aquest diumenge 7 de juliol a Arenys de Mar.

Tot plegat en encara no una horeta. I la setmana que ve, més. Som així de tossuts.