Programa 170 – 12/07/2013
(Edició 1959)

Programa 170 – 12/07/2013
(Edició 1959)

Joan Serra

EN RECORD DE JOAN SERRA

En el FES TA FESTA d’aquesta setmana dedicarem una bona part del programa a recordar i a homenatjar al dansaire i coreògraf Joan Serra, un molt bon amic que ens ha deixat en els inicis d’aquest mes de juliol.

Intentarem que els nostres comentaris i els nostres records es converteixin en la munió de paraules d’elogi i d’adjectius sempre positius que mereixeria un artista com en Joan, al que estem segurs que el món cultural català enyorarà per molt de temps. El seu record i la seva obra, que sí que ens queden ben presents, ens hauran de servir de resignat consol.

Fins sempre amic!

Però el FES TA FESTA no serà només això. La vida continua i hem preparat moltes i moltes coses per vosaltres. Les seccions, per exemple:

  • La CRÒNICA CASTELLERA que ens arriba puntual com cada setmana amb en Carles Esteve i que en aquesta ocasió es fa especial ressò del “Pilar de 7 dels Borinots”, fent referència al castell assolit pels Castellers de Sants en la festa del seu 20è aniversari.
  • També avui tindrem un altre CLÀSSICS DE COBLA, la secció que prepara el nostre director Jesús Ventura i que ens presenta una sardana no massa coneguda però absolutament genial del mestre Josep Serra i Bonal. La titulada “Miratges”.
  • I el VIDEO RECOMANAT serà un Youtube-resum d’un espectacle de l’any 2010 d’en Joan Serra i en Quim Serra per a la Companyia FACTORIA MASCARÓ, el titulat “El jardí encantat”.

I en l’apartat de les reposicions, concretament dues:

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlarem de la primera edició del COET, el Certamen Obert d’Espectacles Tradicionals amb Pirotècnia. que han organitzat els Diables de Vilafranca del Penedès i que tindrà lloc a l’Escorxador d’aquesta vila el dia 13 de juliol, una jornada amb xerrades, tallers, exposicions, concursos i una espectacular fira a l’entorn de la pirotècnia.

I pel que fa a la musica, dedicarem una bona part a l’univers de Joan Serra per escoltar música de dansa: una “Bolangera” del SAC DE DANSES; un fragment de la música de Joan Figueras per a l’espectacle de l’Esbart Sant Cugat MASCARÓ DE PROA; i la sempre impressionant “Dansa de Castellterçol”.

Per acabar el programa, una sardana del mestre Domènec Moner titulada “Cant estival”. El que volem que sigui el FES TA FESTA un cant per ajudar-nos a passar la calor de l’estiu. Ajudeu-nos a aconseguir-ho.