Programa 173 – 02/08/2013
(Edició 1962)

Programa 173 – 02/08/2013
(Edició 1962)

EL “FES TA FESTA” NO FA VACANCES

Ja ho veieu. Arribem al mes d’agost i continuem oferint-vos aquesta horeta de ràdio de cultura popular i tradicional, amb l’actualitat, amb noves seccions, amb reposicions d’antigues…

D’entrada us recomanarem un Youtube, el nostre VIDEO RECOMANAT estiuenc, en aquest cas un de protagonitzat pel Roger Mas i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona: es tracta del concert del seu treball conjunt que oferiren a TV2, amb una bona colla de temes del seu CD i entrevistes als protagonistes. Del tot recomanable, de veritat.

http://www.youtube.com/watch?v=j3lYIRSlpBw

A més tindrem les seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que aquesta setmana, a banda de tota la informació de les darreres actuacions, fa especial referència  als nous castells amb folre de dues colles en concret: “Vendrell i Salt es folren”.
  • Una nova proposta dels CANTS DE TAVERNA d’en Francesc Sànchez Carcassés, que en aquest cas ens presenta un tema titulat “Havanera del nàufrag”, fruit de la ploma del mestre Antoni Mas Bou i que podrem sentir amb la preciosa veu de la Clara Sànchez Castro.
  • Recuperarem un capítol de LES CASES DE LA FESTA, amb l’Albert Rumbo i l’Elena Mayor, concretament la que ens parla del “Centre d’Imatgeria Festiva de Sant Martí“, de Barcelona.
  • I acabarem amb una estrena: la de la tercera temporada de ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, la secció que el nostre benvolgut Gustau Molas ens duu des del Museu Etnològic de Barcelona i que, a partir d’avui ens acompanyarà cada 15 dies: l’inici d’aquesta represa es titula “L’epistolari d’en Ramon”.

I a la part musical, a banda d’un dels temes més carismàtics del treball d’en Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, el tema titulat “Oda a Francesc Pujols”, també podreu escoltar tres sardanes: “Agostenca”, d’Agustí Borgunyó; “Agost”, de Vicenç Acuña; i, per acabar, “La platja riallera”, de Pere Mercader.

Agost, platja, vacances… però no del FES TA FESTA! La setmana que ve, més.