Programa 180 – 20/09/2013
(Edició 1969)

Programa 180 – 20/09/2013
(Edició 1969)

NO HI HA PITJOR SORD…

Ja sabeu com continua, oi? I és que el refranyer popular és d’allò més indiscutible. Després de l’èxit aclaparador de la Via Catalana per la Independència, les reaccions se succeeixen, com no podia ser d’altra manera. Hem meravellat al món sencer a base de civisme, d’il·lusió, de capacitat d’organització, de perseverança… Però continuem topant amb un lobby de polítics i militars fixats en el passat més llardós i merdós imaginable. Potser no ens volen escoltar… però a fe que ens fem sentir. I tot el món no és sord, que caram!

Si així fos, no tindria sentit fer cada setmana una hora de ràdio com la que us hem preparat aquesta setmana. Amb dos VÍDEOS RECOMANATS:  un clip d’una cançó titulada “Aquesta nit”, de la jove cantant egarenca Aida Sstrings, una petita joia que des de la senzillesa i la sensibilitat explica molt clar allò que molts no volen entendre sobre el “seu petit i gran país” .

I un altre Youtube que recull una de les “promos” de l’exitosa Via Catalana del passat onze de setembre: el que protagonitzen l’actor Juanjo Puigcorbé i l’escriptor Quim Monzó; bon humor del bo de debò.

Pel que fa a les seccions:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que aquesta setmana, entre les darreres diades celebrades destaca especialment la del primer diumenge de les Festes de Santa Tecla: una “Extraordinària diada a Tarragona”.
  • A la secció musical reposem un dels TEMES D’EN XINO: la versió flabiolística que van fer el grup ELS FRANCOLINS d’un tema de Nino Rota escrit per a la banda sonora d’una pel·lícula de Federico Fellini: “Els clows”.
  • Coneixerem la història dels “Gegants de La Bisbal d’Empordà”, en una nova entrega de les HISTÒRIES DE GEGANTS, amb guió del Nico Alonso i la veu de la Berta Miró.
  • I acabarem el programa amb la reposició d’una de les reflexions en veu alta del nostre benvolgut Sr. Llorenç. La “Benzina” serà la protagonista dels MINUTS DE L’AGUILÀ d’avui.

A l’AGENDA, us parlem especialment de la FIRA DE CALELLA, que aquest any està dedicada monogràficament a les Terres de l’Ebre, amb una munió de propostes entre les que destaquem la titulada LA JOTA + BELLA, un treball conjunt del grup QUICO EL CÈLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES, l’Esbart REUS DANSA i la cobla REUS JOVE. I També de les FETES DE SANTA TECLA i de les FESTES DE LA MERCÈ.

I a les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlem de coses tant diverses com del GEGANT DEL TRICENTENARI que es va estrenar el passat 14 de setembre al districte de Nou Barris, de Barcelona; de l’exposició “La punta de coixí: de l’ofici a l’art” que continua fins al 29 de setembre a Artesania de Catalunya, al carrer Banys nous, num. 4, de Barcelona; o de que ja estan a la venda les entrades dels espectacles més rellevants de la FIRA MEDITERRÀNIA, que tindrà lloc a Manresa del 7 al 10 de novembre.

I a la part musical, una polca del Dani Àlvarez titulada “Cap ras”, amb el grup LA COIXINERA; i les sardanes “Sempre endavant!”, de Rafael Ferrer, i “La sardana dels joglars”, de Jordi Paulí.

No us feu els sords, com fan alguns, i escolteu-nos. Nosaltres no canviem com fan altres…