Programa 182 – 04/10/2013
(Edició 1971)

Programa 182 – 04/10/2013
(Edició 1971)

Josep Fortuny

UNA NOVA TEMPORADA DEL FES TA FESTA.
PERÒ SENSE EN PEP…
Aquesta setmana ens ha deixat en Pep Fortuny. El bateria, veu i ànima de la Companyia Elèctrica Dharma. El germà gran d’aquesta banda que tothom està d’acord en definir com a pionera i referencial en la fusió del rock i la música tradicional catalana.
Tot l’equip del FES TA FESTA li volem dedicar aquest programa d’inici de temporada. Fins sempre amic.
– – – – – – – – –
Un inici de temporada que com és costum en aquest programa no canvia quasi res, a banda de petits detallets com el fet que torni LA COLUMNA, l’espai que redacta el nostre director Jesús Ventura i que en aquest primer episodi de la nova entrega ha titulat “Benvingudes i comiats”, fent referència, d’una banda a les noves emissores que a partir d’aquesta setmana ens inclouran en la seva programació i, d’una altra banda a l’esmentat òbit d’en Josep Fortuny.

A la part musical escoltarem alguns dels temes més emblemàtics de la Dharma: L’enregistrament en directe d’aquell històric “Ball llunàtic” amb la cobla Mediterrània, al Palau de la Música Catalana l’any 1981; “La gent vol viure en pau”, amb textos i la veu del mateix Pep Fortuny; i per acabar, la sardana “Catalluna” que el compositor Jordi Molina els va regalar glosant temes del grup i que enregistraren el en CD “Dharmaseria”, l’any 2004.

A les seccions, una mica de tot, com sempre:

  • Reposarem una de les primeres seccions de ELS TEMES D’EN XINO, publicada al nostre web el mes de maig de 2010, en que en Josep M. Francino ens presentava un altre dels temes immortals de la Dharma: “La presó del Rei de França”.
  • La CRÒNICA CASTELLERA, amb en Carles Esteve, que aquesta setmana ens ressalta el fet que es poguessin veure “Triplets i pilars de mèrit a Lleida”, a la Diada de Sant Miquel d’aquest diumenge passat.
  • També tindrem a la Berta Miró i a en Nico Alonso per explicar-nos una altra de les seves HISTÒRIES DE GEGANTS, que en aquesta s’ocupa dels “Gegants d’Amer”, a la comarca de la Selva.
  • I per acabar, una nova reflexió del nostre veterà cronista, el Sr. Llorenç Aguilà. ELS MINUTS DE L’AGUILÀ d’aquesta setmana estan dedicats a les “Cadires”.

I a més l’AGENDA i les NOTÍCIES ESCOLLIDES on us parlem de LA TAVERNA DEL C.A.T.; o d’uns Cursos de Ball de Saló a Bellpuig; o del FIMPT de Vilanova i la Geltrú; o de moltes coses més.

Però l’hora de ràdio del FES TA FESTA d’aquesta setmana, com dèiem a l’inici, és per en Pep Fortuny. Ens l’estimàvem i ens l’estimarem. Si ens escolteu, veureu que no ho podem dissimular.

– – – – – – – – – – – – – –
Aquí el teniu en el video de la cançó “La gent vol viure en pau” del concert al Palau Sant Jordi “20 anys de Dharma”, el 23 d’abril de 1994.