Programa 188 – 15/11/2013
(Edició 1977)

Programa 188 – 15/11/2013
(Edició 1977)

AL “FES TA FESTA” TENIM LA PARAULA

Efectivament, tenim la paraula, i la música, i les seccions, i les notícies, i l’agenda… I si no la tenim, ens la prenem, perquè no depenem de ningú. La independència té aquestes coses…

Precisament, a LA COLUMNA d’aquesta setmana, el nostre director, en Jesús Ventura, ens parla d’aquesta expressió que en teoria està del tot vigent però que de fet costa molt de posar en pràctica de manera noble i respectuosa: “Tenir la paraula”.

I només començar el programa, ja que tenim el 2014 a tocar, us presentem el Calendari del Pagès i el Calendario del Ermitaño de los Pirineos, dues publicacions històriques i amarades de cultura popular per tot arreu.

A la CRÒNICA CASTELLERA, la penúltima de la temporada, en Carles Esteve ens parlarà dels castells més importants assolits el passat cap de setmana, a partir dels que es referma una realitat fefaent: “La família de nou creix”.

I més seccions:

  • ROURENFOLK, amb en Jordi Roura, que aquesta vegada ens porta cap a l’illa de Formentera, per parlar-nos del treball del grup IMARÀNTIA, amb la veu de la polifacètica Maria José Cardona, i del que ens presenta el tema titulat “Despertau-me”.
  • Una altre de les HISTÒRIES DE GEGANTS que preparen en Nico Alonso i la Berta Miró. Avui ens parlaran dels “Gegants de l’Art Cristià d’Olot”.
  • I també coneixerem un estri curiós que hem trobat entre ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC del nostre benvolgut Gustau Molas. Des del Museu Etnològic de Barcelona ens parlarà de “Tirallets”.

A l’AGENDA us parlem de l’espectacle COBLA i ESBART, que amb la cobla Sant Jordi i l’Esbart Dansaire de Granolers es podrà veure el diumenge 17, a les 7 de la tarda, al Teatre Auditori de la capital del Vallès Oriental, amb la música de Josep M. Ruera com a fil conductor. De la 19a Nit de la Sardana que se celebrarà el proper dia 23 a Cervera, organitzada per la Colla Sardanista Jovencells de Cervera i la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. I del Memorial Joaquim Serra 2013, “El Joaquim Serra coral”, que tindrà lloc el proper diumenge 24, a les sis de la tarda, a L’Auditori, de Barcelona, amb les cobles Mediterrània i Sant Jordi i la Coral Cantiga com a protagonistes i amb l’estrena d’un obra per a cor i cobla del mestre Joan Vives sobre un text de Salvador Espriu.

Joaquim Serra i Corominas

I a les NOTÍCIES ESCOLLIDES, deixem constància d’un treball d’investigació i recerca que des de Masquefa, a la comarca de l’Anoia, estan duent a terme la colla de Bastoners local, amb en Juli Molano al capdavant. Com a mostra aquest article que podeu trobar al seu blog titulat “Els matadors”, una biografia sobre dos flabiolaires locals: Pau i Ton Orpí i Gili. Realment interessant.

I a la música, una sardana que Joaquim Serra dedicà a la seva germana “Maria”; una altra dedicada a Cervera pel mestre Antoni Serra i Oribe, la titulada “Retrobament a Cervera”; i un tema d’en Marcel Casellas i La Principal de la Nit: “Caram tornem-hi”.

Que és el que farem nosaltres també: tornar-hi la setmana que ve.