Programa 202 – 21/02/2014
(Edició 1991)

Programa 202 – 21/02/2014
(Edició 1991)

NOVETATS DISCOGRÀFIQUES I CAPICÚES AL FES TA FESTA

Concretament dos CD que es presentaran properament. El primer, el titulat “ANTONI BOTEY i contemporanis”, que ha enregistrat la cobla Marinada sota la direcció de Tobias Gossmann, i en el que, a més de sardanes del compositor badaloní, han enregistrat obres de Francesc Pujol, Juli Garreta, Antoni Juncà, Joan Lamote de Grignon, Ramon Serrat, Josep Serra, Josep Blanch Reynalt i Enric Morera. Ja ho veieu: “la crème de la crème”.

I també una altra placa que porta per nom “SILENCI BLANC – jazzy moods for tenora”, que ha enregistrat el JORDI GUIXÉ SEXTET amb arranjaments de l’Esteve Molero, en el que podreu escoltar el so de la tenora en uns registres i ritmes força diferents dels habituals. D’aquest nou treball escoltarem el tema titulat “Wapango”, de Paquito de Ribera.

També comentarem l’acte de cessió al Departament de Cultura per part de l’Associació Cultural Joan Amades de la resta del seu arxiu. I a LA COLUMNA, el nostre director ens parlarà de “Testimonis directes”, enfrascat com està en escriure el llibre sobre Barcelona i la sardana que li han encomanat amb motiu de la futura Capitalitat de la Sardana de la Ciutat Comtal.

A més, al FES TA FESTA d’aquesta setmana tindrem les tradicionals seccions:

  • DITES I REFRANYS, l’espai del nostre paremiòleg Víctor Pàmies, que arriba ja al número 4 del Top 10 dels refranys catalans. Segur que el coneixeu: “Març, marçot, mata a la vella a la vora del foc i a la jove si pot”.
  • CLÀSSICS DE COBLA, on podreu conèixer moltes coses d’un dels grans músics catalans de primers del segle XX: Francesc Pujol i Pons, del que escoltarem la sardana “Cants de Mallorca”, una veritable filigrana musical sobre temes populars illencs.
  • FONS AMADES, la secció que fem en col·laboració amb l’Associació Joan Amades i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Avui, en Toni Serés ens parla dels “Fulls de rengle”.
  • I a l’EXPEDIENT C, l’Amadeu Carbó ens parla de l’expressió “Anar de parranda”, i del que significa realment, que no és allò que sembla o que ens pensem.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlem, entre d’altres coses, del treball de recerca que realitzat el Consell Comarcal del Solsonès sobre les cançons de transmissió oral de la comarca. O del butlletí d’informació dels mesos de febrer i març que publiquen a Internet la gent d’Escampillem.

I hem trobat encara una sardana més que és titula “Per molts anys”: en aquest cas l’autor és en Miquel Tudela, i si bé la va dedicar a l’Agrupació Sardanista de l’Ametlla del Vallès, nosaltres l’hem aprofitat per tornar-nos a felicitar. Som incorregibles.

I, finalment, una curiositat numerològica: aquest FES TA FESTA, el número 202 de l’època internàutica, coincideix amb el 1991 de tota la seva història. Dos capicúes. I no té més. Però ens feia gràcia dir-ho.