Programa 213 – 09/05/2014
(Edició 2002)

Programa 213 – 09/05/2014
(Edició 2002)

“LA SARDANA DE L’ANY” AL FES TA FESTA

La final del Concurs ”La Sardana de l’any” que se celebrà el passat dissabte dia 3 a L’Auditori de Barcelona serà un dels temes centrals del FES TA FESTA d’aquesta setmana.

El nostre director, en Jesús Ventura, li dedica LA COLUMNA que ha titulat precisament “La sardana de l’any 2014” i en la que, a més d’explicar el que va passar en l’edició d’enguany, parla també dels records de quan assistí a la primera edició, l’any 1972, sense poder evitar fer alguna petita comparació.

Un programa que recupera des d’aquesta setmana la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, que ens acompanyarà fina a finals d’any i en la que deixa constància d’un “Inici fort de la temporada castellera” d’enguany.

També en aquest FES TA FESTA us parlarem de tres activitats a Barcelona: la inauguració aquesta setmana de l’Exposició VICENÇ BOU – DE LA PLAÇA AL PARAL·LEL al Museu d’Història de Catalunya; de l’estrena, el proper diumenge de la ROSA-SARDANA al Parc Cervantes, dins una nova edició del Concurs Internacional de Roses Noves; i de la festa que estan preparant els components de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona pel proper divendres, dia 30, a la Sala Apolo, per commemorar el 30è aniversari de la formació. I també us parlarem de les activitats sardanistes programades a Girona dins la setmana TEMPS DE FLORS.

Tornen també les seccions, les fixes i les periòdiques:

  • DITES I REFRANYS, amb en Víctor Pàmies, que aquesta vegada ens parla d’una frase llarga i explícita a la vegada: “Cap fred, cor calent, puny ferm i peus a terra”.
  • CANTS DE TAVERNA, amb en Francesc Sànchez Carcassés, que ens convida a escoltar un dels èxits de sempre dels Pescadors de l’Escala: el valset mariner titulat “La sardina”.
  • FONS AMADES, amb l’Antoni Serés, la secció que fem en col·laboració amb la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació Cultural Joan Amades. En aquesta ocasió coneixerem la col·lecció de “Goigs” del folklorista.
  • I també tindrem un EXPEDIENT C, amb l’Amadeu Carbó, que ens presentarà també un llibre de Joan Amades que esns parla, entre d’altres coses, de les “Tradicions del Setge de Barcelona”.

I a la part musical acabarem el programa escoltant “La sardana de l’any” que guanyà el dissabte passat a L’Auditori: “Doll d’amor”, de Joaquim Hostenc. I la que ho feu l’any 1972: “Lloret, Ciutat Pubilla”, de Domènec Moner. I la que en aquella edició quedà a solament 7 vots de la guanyadora: “Rosa de Sant Jordi”, de Fèlix Martínez i Comín.

En definitiva, un FES TA FESTA al complet. En, encara no, una hora no hi podem posar més coses. Tot i que la setmana que ve ho tornarem a provar. No en tingueu cap dubte.