Programa 217 – 06/06/2014
(Edició 2006)

Programa 217 – 06/06/2014
(Edició 2006)

Tomás Gil i Membrado (1915-2014)

ADÉU A TOMÀS GIL I MEMBRADO

Malauradament hem d’obrir el programa d’aquesta setmana amb un altre òbit. Aquest passat dimecres ens ha deixat el mestre Tomàs Gil i Membrado, a l’edat de 99 anys. Una llarga vida dedicada a la música i a la música de cobla en particular. Descansa en pau allà on siguis, amic.

Però l’espectacle ha de continuar, com hagués volgut en Tomàs, i per això us oferim un FES TA FESTA ple a vessar de notícies i seccions. A LA COLUMNA, el nostre director Jesús Ventura ens parla de “Premis” i especialment del paper dels jurats, una tasca complicada i arriscada.

I també dedicarem el primer bloc de notícies a explicar-vos com va anar l’entrega al nostre programa de la Menció d’Honor dels Premis de Ràdio Associació, amb talls de veu dels parlaments i comentaris satírics de l’Amadeu Carbó.

La foto de tots els premiats

A les seccions, com sempre, varietat:

A més us presentem un CD de sardanes titulat DE TU A TU, enregistrat per La Principal de La Bisbal, amb 7 sardanes dels mestre Florenci Mauné i 7 més d’en Jaume Cristau. En sentirem una de cadascun. I també podreu escoltar “Un bolero tortosí”, una veritable meravella musical del CD “La barraca”, que enregistrà el grup Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries en col·laboració amb en Pep Gimeno Botifarra.

I tot plegat dura una horeta. Encara no…