Programa 219 – 20/06/2014
(Edició 2008)

Programa 219 – 20/06/2014
(Edició 2008)

LA FESTA DE SANT JOAN AL “FES TA FESTA”

Un programa quasi monogràfic dedicat a la Festa Nacional dels Països Catalans. Però l’abordarem des de moltes vessants diferents.

A LA COLUMNA, reproduïm el “Missatge de la Flama del Canigó 2014” que enguany ha estat encomanat al periodista Carles Capdevila. I al primer bloc de notícies entrevistem al vocal d’ÒMNIUM CULTURAL responsable de la festa, l’Ivan Capdevila.

I moltes més seccions:

Pel que fa a les NOTÍCIES ESCOLLIDES, ens fem ressò del concert commemoratiu del 25 aniversari de la Cor Mestral, de Reus, que ho celebrarà amb un concert, juntament amb la Cobla Reus Jove, el proper divendres dia 21, a les 21 h. al Teatre Fortuny de la capital del Baix Camp. De la celebració el primer cap de setmana de juliol, a terres gironines de dos grans festivals: el CORNAMUSAM a Olot, que arriba enguany a la seva 23a. edició, i el Festival UNDÀRIUS, a Girona, que se celebra per primera vegada entre els dies 2 i 6 de juliol.

I també us comentem la FESTA DEL TRICENTENARI AL CASTELL DE MONTJUÏC, que organitza ADIFOLK (Associació per a la Difusió del Folklore) i que tindrà lloc el proper dia 6 de juliol a la tarda a Barcelona.

I a la part musical escoltarem els “Himnes a la Pàtria”, un fragment de l’obra Canigó, del mestre Fèlix Martínez i Comín que inclou també recitats de textos de l’obra de Verdaguer amb les veus de Joan Borràs i Enric Pous; la versió de Toni Rulló i la Pegebanda d’una preciosa cançó de bressol del camp de Tarragona que es diu “Sant Joan”; el popular tema “Per Sant Joan”, de Joan Manuel Serrat, dins l’espai ELS TEMES D’EN XINO; i la sardana “Canigonenca”, del mestre Lluís Albert.

I una afectuosa salutació a tots aquells que a partir d’aquest dissabte, dia 21 de juny, ens sintonitzen a través del dial de Ràdio Calella, a la comarca del Maresme. Benvinguts a la família del FES TA FESTA. Quan més serem…