Programa 223 – 18/07/2014
(Edició 2012)

Programa 223 – 18/07/2014
(Edició 2012)

L’EXPOSICIÓ 4¼ 425 ANYS DE FESTES DE SANT ROC A BARCELONA AL “FES TA FESTA”

Aquesta important exposició que es troba a la Casa dels Entremesos de Barcelona serà la protagonista de la primera part del “Fes ta festa” d’aquesta setmana. En coneixerem tots els detalls amb les declaracions de Xavier Cordomí, Josep Fornés i el tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona Jaume Ciurana, recollides pel nostre reporter intrèpid Amadeu Carbó el dia de la inauguració.

 


I a més, les seccions setmanals i les periòdiques:

També recordarem un altre treball discogràfic important dels presentats en els darrers mesos. El CD titulat A LA SIRGA, del tenora Jordi Molina, l’acordionista Pere Pau Ximenis i el Quartet Insòlit. N’escoltarem el tema titulat “Sentiment”, de l’esmentat Jordi Molina, inspirat en una sardana del mestre Vicenç Bou.

Us recomanarem dos Youtubes interessants relacionats amb la Muixeranga d’Algemesí, una tradició declarada Patrimoni de la Humanitat.

I escoltarem “La Moixaranga del Titu”, amb la Companyia Elèctrica Dharma i la Cobla Mediterrània; i les sardanes “Entre els pins i la mar”, de Josep Saderra i “Independansa”, de Jordi Paulí.

I encara hi ha més coses. Si no us ho creieu, escolteu-ho.

————————————————————————

Aquí teniu els dos Youtubes de la Muixeranga d’Algemesí:

El primer: un vídeo del Canal 9 amb una espectacular alta de cinc amb agulla per la Nova Muixeranga d’Algemesí, a les Festes de la Mare de Déu de la Salut el 8 de setembre de 2013.

I el segon, una versió del tema musical interpretada al Concert de les Festes de la Mare de Déu de la Salut de 2011, durant la Nit del Retorn, el dimarts 6 de setembre de 2011, a càrrec de la Banda Simfònica Santa Cecília d’Algemesí, el dolçainer Xavier Richart i els Dolçainers d’Algemesí.