Programa 224 – 25/07/2014
(Edició 2013)

Programa 224 – 25/07/2014
(Edició 2013)

L’APLEC INTERNACIONAL DE TIMISOARA AL “FES TA FESTA”

L’Aplec Internacional 2014 a Timisoara (Romania)

En l’entrevista d’inici del programa d’aquesta setmana, parlem amb Joan Gómez, president d’ADIFOLK (Associació per a la Difusió del Folklore) que ens dona tots els detalls i més pel que fa a l’Aplec Internacional que tindrà lloc a la ciutat de Timisoara (Romania) entre els dies 8 i 10 d’agost.

Tindrem també les seccions habituals, com la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que ens parlarà de “Les millors Santes”, fent referència a la gran festa castellera que es va viure el passat cap de setmana a Mataró.

I a DITES I REFRANYS, el nostre paremiòleg Víctor Pàmies ens parla d’una que més que una dita que és quasi una evidència. Aquella que diu: “Qui molt s’abaixa, el cul ensenya”.

També tindrem les altres seccions, les periòdiques:

  • Com les HISTÒRIES DE GEGANTS amb les que, juntament amb en Nico Alonso i la Berta Miró ens desplaçarem cap a les terres de l’Ebre per conèixer la història dels “Gegants de Tortosa”.
  • I amb la reposició d’un nou capítol de LES CASES DE LA FESTA podrem conèixer una mica la “Casa dels Entremesos” de Barcelona, amb guió d’Albert Rumbo i amb la veu de l’Elena Mayor.
  • I encara gaudirem d’un altres dels CANTS DE TAVERNA que ens presenta en Francesc Sànchez Carcassés. En aquesta ocasió la veu de la Neus Mar en el tema “A contracorrent”.

En la part musical recordarem la producció discogràfica que va commemorar l’any passat el 60è aniversari de la Cobla Sabadell. Un CD que es titula “COBLA SABADELL LX” i del que escoltarem dos temes: la sardana “Cobla Sabadell LX”, de Lluís Alcalà i una marxa del compositor francès Frederic Poppy arranjada per a cobla pel director de la formació, el mestre Bernat Castillejo.

També escoltarem una sardana de Jordi Molina: la titulada “Sardanes a l’Havana”. I el Youtube recomanat d’aquesta setmana també és musical, ja que us convidem a recordar aquella cançó que va ser himne de la Via Catalana de l’any passat: la titulada “La via”, del grup Pepet i Marieta, els protagonistes de la cançó de l’estiu de TV3 d’enguany.

I la setmana que ve, un altre FES TA FESTA, amb reportatge i Mini-concert estiuenc inclosos. No ens atura ni l’agost…