Programa 235 – 10/10/2014
(Edició 2024)

Programa 235 – 10/10/2014
(Edició 2024)

Joan Parnau
Foment de la Sardana de Banyoles

LA FESTA DE SANT MARTIRIÀ DE BANYOLES
AL “FES TA FESTA”

La popularment anomenada Festa Major de la Sardana que se celebra anyalment a la capital del Pla de l’estany al voltant de Sant Martirià és una de les principals protagonistes del FES TA FESTA d’aquesta setmana. En parlem amb en Joan Parnau, vice-president del Foment de la Sardana de Banyoles, que ens repassarà l’extens programa d’actes i ens explicarà la història dels més importants, que tindran lloc entre els propers dies 18 i 20 d’octubre a la capital banyolina.

També us parlem de la VIII Fira del Món Geganter que se celebra aquest cap de setmana de l’ 11 i el 12 d’octubre a Sant Vicenç dels Horts o de la III Fira de Gegants i Capgrossos que se celebrarà el proper dia 18 a Badalona. I us avancem també informació del Memorial Joaquim Serra 2014 que tindrà lloc el darrer dissabte d’octubre, el dia 25, a la Sala Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona, amb les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Mediterrània i amb homenatges i estrenes que us detallarem i especificarem en el FES TA FESTA de la propera setmana,

Pel que fa a les seccions no us perdeu la detallada CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve del Concurs de Castells de Tarragona del cap de setmana passat. “Emoció fins al darrer instant en un Concurs de 10” és el títol que defineix el què va ser un dels concursos més excitants i espectaculars de la història. I a les DITES I REFRANYS, en Víctor Pàmies ens comenta aquella dita que diu: “Una gota fa vessar un got”. Realment, no es poden dir més veritats en un espai de temps tan breu.

I també tindrem els CANTS DE TAVERNA d’en Francesc Sànchez Carcassés, que aquesta vegada ens proposa escoltar un grup històric com El Taper interpretant una de les havaneres més belles i popularitzades de l’Antònia Vilàs: “Mare vull ser pescador”. A més, l’Antoni Serés, en un altre capítol del FONS AMADES ens parlarà dels “Teatres de paper”. I tindrem també un altre dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC que escriu i explica en Gustau Molas des del Museu Etnològic de Barcelona, que aquesta vegada ens parlarà de “La foixa”. Sabeu què és? Doncs ho haureu d’escoltar.

I en l’apartat musical, dues sardanes: “Clavell morenet” de Joaquim Serra; i “Per tu Francina”, de Joan Lluis Moraleda. I una mostra d’una novetat discogràfica: del novè treball del grup EL PONT D’ARCALÍS titulat “La Seca, la Meca i les Valls d’Andorra” escoltarem el tema titulat “Les armes de la nostra nació”.

Només heu de feu un clic al triangle del play de dalt i tindreu una hora de ràdio al vostre abast. Feu-nos companyia.