Programa 245 – 19/12/2014
(Edició 2034)

Programa 245 – 19/12/2014
(Edició 2034)

MISCEL·LÀNIA NADALENCA AL “FES TA FESTA”

A la gent del “FES TA FESTA” ens agrada desitjar Bon Nadal a tothom: als amics i familiars, als nostres estimats oïdors que ens suporten, als col·laboradors que fan possible el programa, a les emissores que ens programen i a les que ens programaran ben aviat… I és per això que el programa d’aquesta setmana és com una gran felicitació amb una mica de tot.

No estarà mancat de notícies importants, com és el cas de l’anunci del Premi Joan Amades de Cultura Popular 2014 que l’Associació Cultural Joan Amades ha atorgat enguany a Ramona Violant per la seva dedicació a l’estudi i a la divulgació del folklore i l’etnografia catalana, destinant especial atenció a la zona pirinenca del Pallars i el seu esforç per deixar constància de la tradició oral i de la literatura. O del nou projecte de l’Espai A per aquest inici del 2015. O de la jornada sardanista que es viurà aquest diumenge a Barcelona, amb el 18è aplec Nadalenc al Parc de la Ciutadella i el Gran Concert de Nadal a la Basílica del Temple de la Sagrada Família.

Tampoc hi faltaran les seccions especialitzades:

  • Tindrem un FONS AMADES en què, des de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat,  en Toni Serés ens parlarà de “Les llufes” del Fons Arxiu Joan Amades.
  • També tindrem les habituals DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies. Aquesta setmana ens comenta aquella tan popular que diu: “Val més boig conegut que savi per conèixer”. Sembla que no hi està massa d’acord.
  • I reposarem un dels espais de fa un parell d’anys de EL PESSEBRE ÉS UN MÓN, que fem en col·laboració amb el Col·lectiu EL BOU I LA MULA. Un espai que es titula “Santa Llúcia, dia de l’any gloriós” i que amb la veu d’Enric Benavent i el guió de Jordi Montlló ens parla de la Fira nadalenca barcelonina del mateix nom.
Joan Barril

I tampoc hi faltarà la música: la sardana “Nit de Nadal”, de Josep Grivé; la “Rapsòdia nadalenca”, de Fèlix Martínez Comín; i el tema Nane Tsora, del grup francès Bratsch, el tema-sintonia de l’espai “El cafè de la República”, el darrer programa de Joan Barril que ens ha deixat aquest passat 13 de desembre i que hem volgut recordar en aquest FES TA FESTA nadalenc.

I els millors desitjos i les més sinceres felicitacions fabricades artesanalment pels conductors del programa: la de la família Carbó-Mulera amb vers nadalenc de Josep Fornés inclòs i la sardana “Nadales” del nostre director Jesús Ventura, que des de fa molts anys és la darrera música que se sent al programa abans del dia de Nadal.

Bon Nadal a tots. De tot cor.