Programa 248 – 09/01/2015
(Edició 2037)

Programa 248 – 09/01/2015
(Edició 2037)

COMENÇA L’ANY ENRIC MORERA AL “FES TA FESTA”

Aquest recentment estrenat 2015 es commemora el 150è aniversari del naixement d’aquest importantíssim compositor barceloní. És per això que ja en aquest segon programa del FES TA FESTA la seva música hi tindrà presència important. Escoltarem la sardana “Catalunya”, escrita l’any 1921, i recuperarem una secció de CLÀSSICS DE COBLA en que parlaem del mestre Morera i us convidem a escoltar una altra de les seves sardanes més emblemàtiques: “Davant la Verge”.

Però a banda del seu vessant musical, aquest FES TA FESTA us ofereix moltes més coses. Tindrem les seccions habituals com LA COLUMNA, que aquesta setmana porta per títol “Reis i loteries”, dos conceptes típics i tòpics de les festes que el nostre director Jesús Ventura ha volgut ajuntar sarcàsticament en el seu comentari setmanal. I també l’altra secció setmanal, les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que aquesta setmana versa sobre una de les dites més clares i genuïnes: “Qui no vulgui pols, que no vagi a l’era”.

També tornen algunes seccions que ara feia temps que no escoltàvem, com ara les HISTÒRIES DE GEGANTS, amb la Berta Miró i en Nico Alonso, que comencen aquesta nova temporada parlant-nos dels “Gegants d’Arenys de Mar”. O també ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, amb en Gustau Molas, amb qui ja estem preparant també una nova temporada que ens arribarà amb el segon trimestre. Durant aquests primers mesos de l’any recordarem alguns secrets ja emesos però fa molt de temps, com ara el d’aquesta setmana que ens parla de “L’epistolari d’en Ramon”.

A més, us comentarem moltes notícies, com el “Punt de trobada” de ball folk i balls tradicionals de Girona que comença aquest proper dilluns dia 12, al vespre, al Centre Cívic Sant Narcís de la capital gironina; o l’Exposició del Fons Sardanista de la Biblioteca de Catalunya que s’inaugurarà el proper dia 16 a l’Espai Zero d’aquesta institució ubicada a Barcelona; o del 25è aniversari de la Cobla Catània de Vilafranca del Penedès que comencen a celebrar aquest diumenge dia 11, a la tarda, al local dels Xicots de Vilafranca; o del retorn, aquest dissabte, dia 10, del Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga; etc.

I també us parlarem dels nous llibres del nostre company Nico Alonso amb il·lustracions de Carles Arbat: “El llibre més bèstia de les bèsties” i “Més històries gegants de gegants” que han editat en els darrers mesos des de Brau Edicions. I més música, i més comentaris i més… En definitiva més ràdio. És el que ens agrada.