Programa 267 – 22/05/2015 – Edició 2056

Programa 267 – 22/05/2015 – Edició 2056

CRÒNICA DE “LA SARDANA DE L’ANY 2014” AL “FES TA FESTA”

LSDA
D’esquerra a dreta, Joaquim Rucabado (President de la CSC) entrega el guardó a Carles Santiago en presència al fons de Lluís Puig (Director General de Cultura Popular i Associacionisme)

La gran festa anual del sardanisme serà la protagonista principal del FES TA FESTA d’aquesta setmana, amb la crònica de tot el que va passar dissabte passat a Figueres, al Teatre Jardí, on la sardana “Estimar és el camí”, de Carles Santiago, va ser proclamada Sardana de l’any 2014. Escoltarem les primeres impressions del guanyador i dels organitzadors, així com la dels guanyadors dels altres guardons com el Premi de la Crítica, que fou per Daniel Gasulla, o el Premi Joventut que s’endugué Gerard Pastor. I escoltarem també les tres sardanes guanyadores i comentarem on serà la gala de “La sardana de l’any” de l’any que ve.

Però hi haurà també altres notícies ja que el món sardanista està especialment satisfet per aquest acord de col·laboració que es signà la setmana passada entre la Confederació Sardanista de Catalunya i el Grup Mahou-San Miguel. De nou és la cervesa qui es mulla per la cultura popular i el fet de comptar finalment amb l’aportació de l’empresa privada per donar suport l’activitat sardanista és sense dubte una fita molt anhelada i finalment assolida. Felicitats a tots.

Però també, com és habitual, les seccions tindran un gran protagonisme al programa. Començant per LA COLUMNA, que aquesta vegada ha escrit l’Amadeu Carbó i que ha titulat “És el moment de deixar de dir amén”, en què comenta un article de l’Oriol Cendra titulat “No tota la culpa és de Madrid ni de l’Agència Tributaria” publicat a la revista digital Tornaveu. I a la CRÒNICA CASTELLERA, en Carles Esteve ens constata que “La temporada de les grans diades es dilata” després de les primeres i matineres tripletes vistes el darrer cap de setmana, tot comentat-nos també la polèmica generada en el món casteller per la praxi periodística de Josep Cuní tot presentat el llibre “El darrer castell”, de l’ex-castellera Nati Tàpia. Tampoc el nostre director Jesús Ventura se n’ha pogut estar i ho comenta tot just a l’inici del programa.

I la resta de seccions, com sempre, moltes i variades:

Festa Catalana 2015I també parlarem de les activitats que l’Associació per a la Difusió del Folklore ADIFOLK organitza durant l’any al Castell de Montjuïc, on està situada la seva seu social. Per aquest cap de setmana del 23 i 24 de maig serà el Cant Coral el protagonista en les anomenades “Festes de Maig”. Podeu consultar el programa de totes les activitats a la seva plana web.

Per cert, que nosaltres, els del FES TA FESTA, també busquem un sponsor. Tot i que, el tinguem o no, la setmana que ve hi ha previst un altre programa. Però, si més no, dit queda. Com diu el refrany: “El que no plora…”.