Programa 280 – 21/08/2015 – Edició 2069

Programa 280 – 21/08/2015 – Edició 2069

marchio_TOCATIEL FESTIVAL TOCATÍ, DE VERONA (Itàlia), AL “FES TA FESTA”

El festival internacional més important de jocs al carrer a nivell europeu, el TOCATÍ, ha escollit enguany Catalunya com a país convidat. I a l’ENTREVISTA d’aquesta setmana en parlarem amb Víctor Baroja, el coordinador de la presència catalana a aquest esdeveniment popular que se celebrarà el proper mes de setembre, entre els dies 17 i 20, a la ciutat italiana de Verona. Ja us podeu reservar les dates.

Però al FES TA FESTA ja sabeu que hi podeu trobar moltes més coses. Com ara la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve que destaca que aquest passat cap de setmana hi ha hagut “Manilles per primer cop a Gràcia”, ja que els Castellers de Vilafranca hi van fer la seva quarta tripleta de 9 de l’any. I també les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que com sempre, ens fa conèixer una altra mostra del coneixement popular amb una dita quasi de manual: “Qui molt parla, sovint s’erra”.

A més tindrem les habituals propostes musicals estiuenques d’en Josep M. Francino i d’en Francesc Sànchez Carcassés. El primer, a ELS TEMES D’EN XINO, ens porta una nova versió de La santa espina, del mestre Enric Morera, en aquest cas amb les veus i el ritme pop d’un grup anomenat VEUS DE MALLORCA. I en Xicu, als seus CANTS DE TAVERNA ens proposa un valset d’en Josep Bastons anomenat “Records”, amb el grup BARCA DE MITJANA.

I encara tindrem un dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC d’en Gustau Molas; aquesta setmana recuperem aquell en què ens parlava d’un “Rossinyol” molt especial. I pel que fa als temes musicals, més mar i muntanya: des de les terres de l’Ebre, Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries i en Pep Gimeno “Botifarra” en porten una preciosa “Havanera de canyes i fang”.

I escoltarem també dues sardanes: per començar “El blancall d’una onada”, de Joan Pons i Joanmiquel; i per acabar el programa la immortal “Sant Martí del Canigó” de Pau Casals.

I la setmana que ve s’han acabat les vacances. Bé, nosaltres, com que no en fem…