Programa 296 – 11/12/2015 – Edició 2085

Programa 296 – 11/12/2015 – Edició 2085

AMBIENT NADALENC I NOTÍCIES DIVERSES AL “FES TA FESTA”

Capital-de-la-SardanaPerquè avui, entre d’altres coses, farem un repàs a l’INFOSARDANA de la Confederació Sardanista de Catalunya, i recordarem l’acte celebrat el passat 20 de novembre a Calella, l’actual capital de la sardana, on es va presentar el programa d’actes previst per l’any que a Mollerussa, la que serà Capital de la Sardana del 2016, i on es va anunciar també que Figueres, la capital de l’Alt Empordà, serà també la capital sardanista del 2017, tot coincidint amb el bicentenari del naixement de l’il·lustre Pep Ventura.

I ens fem ressò dels premis del Dia de la sardana, que es van lliurar també aquell dia, fent especial esment de la Medalla al Mèrit Sardanista, concedida a en Víctor Cibran i Climent; la medalla al Mèrit Musical, que va ser per al tenorista Jaume Vilà i Figueras; i la Medalla al Mèrit de la Dansa, atorgada enguany a l’Antonio Jaén Molina, de Banyoles. I també anunciarem l’acte d’aquest dissabte, dia 12, a la mateixa Sala Mozart, de Calella, on es presentarà la Guia Sardanista 2016.

IMG_3950
Foto de família dels premiats 2015

Però tot amb un ambient nadalenc notori. Perquè tots els temes musicals d’aquest segon programa del mes de desembre ja són nadales o tenen un clar regust nadalenc. Com els que hem triat del CD NADALES, enregistrat l’any passat per la Carme Canela i la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona; o la particular versió de “El dimoni escuat” d’en Cris Juanico, la Núria Feliu i la Dolors Boatella; o la sardana “Tendres records”, del sabadellenc Agustí Borgunyó amb la cobla Els Montgrins.

Tampoc hi faltarà LA COLUMNA del nostre director Jesús Ventura, que tot anunciant l’aparició del www.infoculturapopular.cat, un nou portal de la Generalitat de Catalunya dedicat a la cultura popular i tradicional, ens adverteix que “No podem quedar enrere”, fent referència a la necessitat de continuar mantenint la presència històricament pionera de la cultura popular i tradicional a la xarxa internàutica.

També tindrem el segon capítol del “Resum de la temporada castellera 2015 (II)” que ens ha preparat en Carles Esteve en la seva CRÒNICA CASTELLERA. I una altra de les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que aquesta setmana assegura que “De més verdes en maduren”. I també tindrem una altra edició de la secció EL PESSEBRE ÉS UN MÓN dedicada a “Les figures” del pessebre, com sempre, amb guió de l’Enric Benavent i la veu de l’Eulàlia Molera.

I acabarem al so de les “Castanyetes” que ens porta en Gustau Molas a la seva secció ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC, que prepara curosament des del Museu Etnològic de Barcelona, a la muntanya de Montjuïc. I a ELS TEMES D’EN XINO, en Josep M. Francino ens portarà una nova versió de “La santa espina”, en aquest cas una de molt clàssica, la interpretada per la Coral Polifònica de Puig-reig i la Cobla La Principal de La Bisbal.

I és que no hi cap res més. Ja ho sentireu. Això és una hora de ràdio ben atapeïda. Un FES TA FESTA genuí, complet, autèntic… A veure que us sembla…