Programa 302 – 22/01/2016 – Edició 2091

Programa 302 – 22/01/2016 – Edició 2091

EL “FES TA FESTA”
A LA MOSTRA “SOM CULTURA POPULAR”

Aquest cap de setmana l’equip del programa s’instal·larà a l’espai de l’antiga fàbrica Fabra i Coats, al barceloní barri de Sant Andreu del Palomar, al bell mig de la mostra SOM CULTURA POPULAR on es podran escoltar moltes seccions del FES TA FESTA i aquesta edició 302 que trobeu aquí al web. I a més enregistrarem entrevistes amb als protagonistes que us oferirem en properes edicions i que penjarem també en aquesta plana.

web_cultura_popular_-_capcalera_-_1280x350

Però aquesta edició 302 del FES TA FESTA no és especialment diferent de les edicions setmanals. Sí que LA COLUMNA, que en aquesta ocasió ha redactat l’Amadeu Carbó, parla de la Mostra i es pregunta “Som Cultura Popular… calia?”. Però la resta la veureu força convencional, com sempre:

  • Tindrem els SONS DE LA TRADICIÓ, d’en Ramon Vilar que aquesta setmana ens proposa una cançó de les qualificades com a obscena titulada “El carreter català”.
  • Coneixerem una altra de les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies que per aquesta ocasió ha escollit aquella que assevera: “Fil que penja, botifarra que falta”.
  • Recuperarem un altre capítol de les DANSES, de la mà de la Berta Miró, concretament la que ens parla de la coreografia d’Albert Sans realitzada per al ballet de l’òpera “Marina”, d’Emili Arrieta.
  • També recordarem un CLÀSSICS DE COBLA que el nostre director Jesús Ventura va dedicar al mestre Josep Serra i Bonal i a una de les seves sardanes, potser no massa coneguda, però absolutament magistral: la titulada “Miratges
  • I també coneixerem els “Ex-vots” que es troben al Museu Etnològic de Barcelona, amb un altre dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC d’en Gustau Molas.

I a la part musical escoltarem al grup CLAU DE LLUNA, amb un tema doble que inclou els seus Goigs de les botifarres i la Mazurca Tex-mex. I dues de les sardanes del CD Sardanes de Compositors Andreuencs: les titulades “Els Degotalls”, de Ricard Castells i “Sant Jeroni de la Murtra”, de Joan Pich Santasusana.

Com veieu, un cap de setmana mogudeta. Però la setmana que ve, recuperats i a tornar-hi. Segur que sí.