Programa 311 – 18/03/2016 – Edició 2100

Programa 311 – 18/03/2016 – Edició 2100

Premi Nacional de Cultura 2016
per al Centre CARRUTXA, de Reus.

carrutxaEl Centre de recerca i difusió del patrimoni etnològic i la memòria històrica CARRUTXA, de Reus, ha estat guardonat amb un dels Premis Nacionals de Cultura 2016 que atorga anyalment el Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CONCA). I al FES TA FESTA en parlem en l’entrevista de l’Amadeu Carbó amb l’antropòleg i etnòleg Salvador Palomar, membre fundador de l’entitat i constant cap visible de la mateixa.

I a més, un grapat de seccions de les habituals, de les de sempre:

La part musical, a més de la cançó picant de la Marta, la completaran la “Jota espaïda del pas del vent”, amb el grup Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, i les sardanes “La sardana del ram”, d’Agustí Borgunyó i “La nina i el gegant”, de Manuel Oltra.

21x10cm_Targetó_outTambé us parlarem de presentacions, com la del llibre “Les caramelles de Súria”, de Núria Balaguer Riera, que se celebrà el divendres 18 de març al Saló de Sessions de la Casa de la Vila surienca; o la d’un CD, el Volum VI del Col·lecció Música i Músics de l’Esbart Català de Dansaires, el dedicat a Joan Gómez, que tindrà lloc el 14 d’abril a la Sala d’actes de la Casa dels Entremesos, de Barcelona. I també del concert que tindrà lloc demà dissabte a les 7 de la tarda, a la Sala petita de l’Auditori de Girona, un concert dedicat al mestre Manuel Oltra i a la cançó catalana en tots els seus vessants: el lied, el cuplet o la sardana. Els protagonistes, la mezzo-soprano Marta Valero i la cobla Ciutat de Girona.

I la setmana que ve, al FES TA FESTA, també farem concert i dedicat al mestre Oltra. Però això serà la setmana que ve.

 

1453919986promocio_OLtra