Programa 313 – 01/04/2016 – Edició 2102

Programa 313 – 01/04/2016 – Edició 2102

VerdCel i la Cobla de Cambra de Catalunya al “FES TA FESTA”

Aquesta setmana el FES TA FESTA parla abastament de novetats en el món de la discografia en general. És clar que és notícia el nou treball de VERDCEL, el grup d’Alcoi amb base a Barcelona, que amb l’Alfons Olmo al capdavant presentarà el seu nou treball “Estacions són cançons” aquest diumenge dia 3, al CAT (Centre Artesà Tradicionàrius) del barceloní barri de Gràcia i dins del Festival BarnaSants. Un recopilatori dels deu anys d’història del grup que us podeu descarregar gratuïtament a Internet i, a la vegada, un producte multidisciplinari amb vídeos i fins i tot una pel·lícula que es va emetre al Canal 33 fa uns dies. En definitiva, una estrena sonada.

També esdevé sonada la notícia de l’enregistrament de la Cobla de Cambra de Catalunya aquesta Setmana Santa, ja que amb la batuta de Bernat Castillejo al front, ha gravat el darrer dels cinc CD’s que conformaran la integral de sardanes per a cobla de Juli Garreta. El nostre director, en Jesús Ventura, que també n’ha estat partícip ens en parla a LA COLUMNA que ha titulat “Dies sagrats per la CCC”.

És clar que no faltaran les habituals seccions:

  • Començant pels SONS DE LA TRADICIÓ d’en Ramon Vilar que aquesta vegada ens dona a conèixer un ball de bastons: el “Xotis de l’Arboç” sens dubte el ball estrella del repertori arbocenc.
  • Continuant amb les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies que, com sempre, ens acosta a la saviesa popular del refranyer. La dita d’aquesta setmana és aquella que sentencia allò que “El que no es paga amb diners es paga amb dinades”.
  • També tindrem una de les HISTÒRIES DE GEGANTS de la Berta Miró i en Nico Alonso, que ens conviden a desplaçar-nos fins a la comarca del Baix Ebre per conèixer els orígens dels “Gegants de Xerta”.
  • En Josep M. Francino, a la seva secció ELS TEMES D’EN XINO, ens porta la meravellosa veu de la Lídia Pujol amb la seva versió del tradicional tema “Mná Na Héireann”o el que és el mateix: “Woman of Ireland”, cantada amb la llegua gaèlica irlandesa original.
  • I també en Gustau Molas ens donarà a conèixer un altre dels SECRETS DE L’ETNOLÒGIC que ell coneix tan bé. Sabeu que és “La foixa”?

09-04-15 - Cartell Curs comunicació Vicent PartalUs parlem també d’aquest curs de comunicació “Paraula a paraula: com millorar la redacció dels nostres comunicats?, que organitzat per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català impartirà Vicent Partal, el director de Vilaweb, a la seu d’aquesta publicació, el dissabte dia 9 d’abril al matí. Per informació i inscripcions info@ens.cat.

I tornant a les novetats discogràfiques, acabarem amb la convocatòria de la cobla Contemporània per l’edició del quart volum de la seva col·lecció DEDICATS.

I encara moltes més notícies i comentaris i música i… ximpleries de les nostres. Ja ens coneixeu. No ens en podem estar…