Programa 325 – 24/06/2016 – Edició 2114

Programa 325 – 24/06/2016 – Edició 2114

COMENÇA L’ESTIU
TAMBÉ AL “FES TA FESTA”

I per tant, acabem una altra de temporada. Però ja sabeu que en el nostre cas és un final que no acaba res, ja que la setmana que ve hi tornarem a ser. A més, aquest darrer programa de la temporada regular no ens ha sortit com els habituals. Ja ho veureu.

En lloc de dedicar LA COLUMNA a fer un resum o un balanç de l’any, el nostre director, en Jesús Ventura, no se n’ha pogut estar de construir-la a partir de la notícia de la setmana, les gravacions del ministre, i s’ha convertit en una llista de “Dites populars pels mal dits populars”. No us la perdeu.

Teresa Rebull
Teresa Rebull (1919-2015)

Pel que fa als temes musicals, hem programat un any més la cançó d’en Joan Manuel Serrat titulada “Per Sant Joan”, però per primera vegada en 25 anys no sentireu la veu del cantant del Poble Sec: l’escoltarem en una meravellosa versió de Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. I també tindrem un record per la Teresa Rebull, una lluitadora incansable que ens va deixar fa poc més d’un any als 95 anys d’edat, que té un Premi dedicat a la Fira de Manresa, però que segur no heu sentit massa vegades. Us parlarem de la seva trajectòria i escoltarem una de les seves cançons més emblemàtiques: “El meu país”. Us recomanem de llegir una de les darreres entrevistes a la Teresa, una Entrevista de Cesc Prat publicada al Núvol-Digital de Cultura el 16 d’abril de 2015, el dia després de la seva mort.

Logo_bannerI encara musicalment, acomiadarem el mes tot escoltant la sardana “Juny”, del mestre Juli Garreta. I us parlarem d’una de les cites estiuenques de música tradicional més importants del calendari i que enguany arriba al mig segle d’història: la seva cinquantena edició de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell que tindrà lloc aquest primer dissabte de juliol amb activitats durant tot el cap de setmana.

I en l’apartat de les SECCIONS, com sempre, una mica de tot:

I la setmana que ve, doncs continuarem. I amb la temporada estiuenca, tornaran els SONS DE LA TRADICIÓ d’en Ramon Vilar. I us presentarem una nova secció que es diu VA DE JOC i que ens han preparat els amics de la Companyia de Jocs L’ANÒNIMA. I escoltarem molta música…

Nosaltres som com un ministre: tampoc pensem dimitir.