Programa 326 – 01/07/2016 – Edició 2115

Programa 326 – 01/07/2016 – Edició 2115

ESCOLES D’ESTIU I MOLTA MÚSICA
AL PRIMER “FES TA FESTA” DE JULIOL

07 - 01-03 - UNDÀRIUS (cartell quadrat)No hi ha cap dubte que aquest cap de setmana que ens ocupa i el següent són uns dels més farcits pel que fa a la celebració d’Escoles d’Estiu de Cultura Popular. Començant pel Campus de Cultura Popular a Girona, una escola d’estiu que arriba enguany a la seva 15a. edició i que se celebra en el sí de l’UNDÀRIUS, el Festival de Cultura Popular i Tradicional gironí del 1 al 3 del present mes de juliol. Podem parlar també dels Tallers d’estiu de Música Tradicional a Vilafranca del Penedès, enguany entre els dies 4 i 8 de juliol.

07 - 05-09 - Escola de glosa-Trobada de CantadorsUna altra cita important és la Cinquena Escola d’Estiu de Glosa a la vila d’Espolla, a l’Alt Empordà, que se celebrarà entre els dies 5 i 9 amb un calendari d’activitats immens que podeu consultar en aquest link i que culminarà en la 14a Trobada de Cantadors que tindrà lloc el dissabte dia 9 a la nit. I encara caldria anomenar, com a mínim, l’EBREFOLK, el IV Campus de Música i Ball Populars de les Terres de l’Ebre, Matarranya i Nord Valencià que tindrà lloc el proper dia 10 de juliol a Sant Mateu del Maestrat, a la comarca del País Valencià del Baix Maestrat i del 14 al 17 de juliol a Mora d’Ebre, a la comarca de la Ribera d’Ebre.

07 - 10-17 - EbrefolkD’altra banda, en el present FES TA FESTA recuperem la darrera de les entrevistes que vam realitzar a la Mostra SOM CULTURA POPULAR del mes de gener a la Fabra i Coats del barceloní barri de Sant Andreu del Palomar. I us n’oferirem un extracte en què en Víctor Baroja ens presenta la Companyia de Jocs L’ANÒNIMA, una associació que també organitza una escola d’estiu per aquest cap de setmana, entre els dies 4 i 8 de juliol: concretament la cinquena edició de IOCUS, l’Escola d’estiu de Jocs Tradicionals a Vic. Podeu escoltar l’entrevista sencera amb en Víctor Baroja en aquest link.

07 - 05-08 - IocusÉs clar que el programa tindrà també les habituals seccions:

I la setmana que ve, i de la mà dels amics de la Companyia de Jocs L’ANÒNIMA, estrenarem nova secció al programa que portarà el títol de VA DE JOC, amb un primer capítol dedicat al joc del “Bèlit”.

Cala Giverola
Cala Giverola

I pel que als temes musicals, tindrem un estiu molt especial. Perquè tindrem el que hem batejat com a SARDANES TURÍSTIQUES. I és que iniciarem i acabarem tots els programes amb sardanes amb títols que ens parlin d’indrets suggeridors i de recomanada visita turística. Aquesta setmana començarem amb la cala/sardana “Giverola”, del mestre Juli Garreta, i acabarem amb “El Puigmal”, d’Esteve Palet. No faltarà un tema de la factoria folki, com ara les “Corrandes dins d’un sac”, amb el Grup LA CARRAU. I també tindrem cada setmana un tema de pop-rock que ens parli o utilitzi la cultura popular i tradicional. El d’aquesta setmana és ben curiós: us proposem aquest medley “Sol solet”, amb el grup The Penguins Ska que ens confeccionen el que ells anomenen Reggae per xics. Amb Youtube inclòs. No us el perdeu.

https://www.youtube.com/watch?v=5Wd_JA64TWI

Ja ho veieu, diferent però igual com sempre. El FES TA FESTA estiuenc. Què us hem d’explicar…!