Programa 327 – 08/07/2016 – Edició 2116

Programa 327 – 08/07/2016 – Edició 2116

FESUNPLEC,
L’AULA DE DANSA TRADICIONAL
DEL BAIX MONTSENY AL “FES TA FESTA”

Entre el 14 i el 16 de juliol la vila de Sant Esteve de Palautordera acollirà la primera edició de FESUNPLEC, aquesta Escola d’estiu que organitzen la companyia de dansa Factoria Mascaró, LOGO FESUNPLECla productora VESC i l’Ajuntament de Sant Esteve. I nosaltres en parlarem amb detall amb un dels seus màxims responsables, el ballarí i coreògraf i director de Factoria Mascaró, en Quim Serra.

Tot i que també ens farem ressò de l’entrega dels Premis Nacionals d’Artesania i més concretament, dels Diplomes de Mestre Artesà, ja que entre els 22 artesans distingits (joiers, fotògrafs, rellotgers, forjadors, rajolers, ceramistes, etc.) hi trobem una imatgera, la vilafranquina Dolors Sans, i un lutier d’instruments tradicionals, el garrotxí Cesc Sans. Felicitats a tots.

La música serà protagonista, com és habitual als FES TA FESTA estiuencs. D’una banda tindrem les dues sardanes turístiques: “Cala s’Alguer”, de Ricard Viladesau, la de platja, ens durà cap a Palamós, al Baix Empordà; i “La balada dels cingles”, de Josep M. Bernat ens portarà a visitar el petit poble de Sant Jaume de Frontanyà, al Berguedà. D’altra banda, escoltarem LA BANDA DEL YUYU amb un tema titulat “Diumenge de juliol”, un tema que podreu també veure en el videoclip del Youtube que enllaçarem al nostre web. I des del Ripollès, el grup ELS D’EN SAMARRA, amb l’Amadeu Rossell al front, ens interpretaran el tema “Els saltejadors de camins”.

Nogensmenys, dues de les seccions que ocuparan una bona part del que queda de programa també són musicals:

I la setmana propera més coses. Més sardanes turístiques, més escoles d’estiu, més seccions… En definitiva, més cultura popular i tradicional al FES TA FESTA. Com sempre.

————————————————————————–

Tornant als Premis d’Artesania, us proposem dos Youtube’s:

La imatgera Dolors Sans entrevistada al programa “Els últims artesans”, del Canal 33, l’any 2010.

I un petit reportatge del taller d’en Francesc Sans, una realització de Zeba Produccions, fet la primavera del 2012.
Molt interessant i instructiu.