Programa 328 – 15/07/2016 – Edició 2117

Programa 328 – 15/07/2016 – Edició 2117

El JOTACAMPUS 2016 al “FES TA FESTA”

Parlem amb Arturo Gaya de l’Escola d’Estiu de la Jota i la música d’arrel al Delta de l’Ebre

CARTELL-JC16Seguint amb el nostre periple per les Escoles d’estiu de Cultura Popular i Tradicional del país, aquesta setmana ens aturem al Poble Nou del Delta per saber tots els detalls del JOTACAMPUS 2016, que enguany arriba ja a la cinquena edició i que tindrà lloc entre els dies 26 i 30 del present mes de juliol.

Però començarem el programa felicitant al company Àngel López, de Tarragona Ràdio, ja que el seu programa sardanista “Un dos i seguit…” ha celebrat aquest passat 8 de juliol les primeres 1000 edicions. Per molts anys, amic.

I a més us parlarem de l’Acte de Clausura de la Commemoració del 125è aniversari del naixement de Joan Amades al Museu Etnològic-Museu de Invitació Cloenda AmadesCultures del Món de Barcelona, que tindrà lloc el proper dissabte dia 23 al matí; i de les diverses vetllades sardanistes que conformen el Festival d’estiu a Tiana; i de moltes més coses, com ara l’Escola Diatònica d’Estiu que se celebrarà també entre els dies 25 i 30 de juliol a la vila de Les Preses, al Ripollès, amb l’acordió diatònic com a protagonista.

Cartell Escola Diatònica d'Estiu - Les Lloses (Ripollès)Pel que fa a les seccions, moltes i variades:

I pel que fa a la música, podreu escoltar i veure el Youtube del tema titulat “Correfoc”, que ens interpretaran la gent del grup BUHOS, de Calafell.

Però també escoltarem la versió flabliolística d’un dels pasdobles més populars a casa nostra, “La cirereta”, amb ELS FRANCOLINS. I tindrem dues sardanes turístiques: anirem cap a Tossa de Mar per escoltar i veure la “Cala Salions”, del mestre Josep Gravalosa. I també una proposta muntanyenca i musical: “De Sant Joan al Taga”, una magnífica excursió des de Sant Joan de les Abadesses al cim més alt de la Serra Cavallera i, a la vegada, una bonica i airosa sardana del mestre Josep M. Boix.

I la setmana que ve hi tornarem. No tanquem per vacances.