Programa 330 – 29/07/2106 – Edició 2119

Programa 330 – 29/07/2106 – Edició 2119

El FIBRESCAMPUS 2016
al “FES TA FESTA”

Fibrescampus 2016-Foto 2Organitzat pel Centre de Desenvolupament Rural – Museu de la Pauma, la vila de Mas de Barberans, a la comarca del Montsià, celebrarà entre els dies 1 i 7 d’agost una nova edició del FIBRESCAMPUS i el 14è RACÓ DELS ARTESANS, una fira monogràfica de les fibres vegetals que és ja un referent del treball amb fibres a nivell a europeu. Un seguit de cursos, tallers i activitats diverses de les quals parlem amb la Pepa Subirats, una de les màximes responsables de l’organització.

fibrescampus2016

Tindrem també, com és habitual, una munió de seccions:

  • Les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies que en aquesta ocasió, com en tantes d’altres, ens proclama una evidència absoluta de la mà del refranyer popular. Dubto que ningú gosi contradir allò de “Qui té boca, s’equivoca”…
  • En Ramon Vilar també ens porta un altre episodi de la seva secció dedicada als SONS DE LA TRADICIÓ. Avui ens parlarà de Goigs i, més concretament, dels “Goigs a la Mare de Déu de Cornet”.
  • També en aquest programa tindrem el segon capítol de la nova secció VA DE JOC que ens preparen els amics de la Companyia de Jocs L’Anònima. Compte! que avui la cosa va de “Càntirs”.
  • I la secció musical la protagonitzarà en Josep M. Francino amb un altre dels seus TEMES D’EN XINO. Ens farà recordar un grup dels anys 60 del segle passat que es deia ELS DRACS i que cantaven un tema titulat “Visca La Patum”. I és que en Xino té una discoteca…

Però el programa tindrà molta més música, perquè el grup XEIC! ens interpretarà un tema del seu CD de l’any 2013 BATECS, el titulat “Festa Major”. El nord-català Pere Figueres ens cantarà “Desperta’t Rosselló”, un tema que pren especial actualitat els darrers dies amb tot el conflicte occitano-català. I tindrem també dues sardanes turístiques interpretades en ambdós casos per la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona: per començar “Cala Montjoi”, del mestre Gracià Tarragó i per acabar “Turó de Montalt”, del mestre Joan Pons i Joanmiquel.

I també tindreu el links a dos Youtubes que ens semblen molt oportuns:

  • El primer és un altre dels temes dels XEIC!, del grup de les terres de l’Ebre i que pertany també al seu treball BATECS. Recordeu aquell clip d’un tema que es deia “Tornarem”, i en què intervenien molts famosos…
  • I el segon una entrevista a en Pere Figueres realitzada l’any 2011 a la rossellonesa Ràdio Arrels, en el 25è aniversari de l’emissora.

I recordeu que podeu consultar la darrera CRÒNICA CASTELLERA al web. En la d’aquesta setmana en Carles Esteve ens explica, entre d’altres coses, que “Els verds porten el 3 de 9 amb folre i agulla a Mataró“.

I pel que fa a la resta de l’actualitat, doncs no us podem dir gran cosa. Tot això ja fa dies que està enregistrat. És que estem de vacances… Però, oi que no es nota?