Programa 332 – 12/08/2106 – Edició 2121

Programa 332 – 12/08/2106 – Edició 2121

El Festival ÉSDANSA 2016
al FES TA FESTA

01 Esdansa 2016 - CartellTot és a punt per celebrar la 34a edició d’aquesta cita internacional amb la dansa d’arrel, l’ÉSDANSA 2016, que tindrà lloc entre els dies 22 i 28 d’agost a la vila de Les Preses, a la comarca de la Garrotxa. En aquesta edició  del FES TA FESTA en parlem llargament i en detall amb el director general del Festival, en Jordi Fosas.

Però a banda d’aquesta entrevista, el FES TA FESTA us ofereix moltes altres coses. Per exemple, en el tema seccions en tindrem, com sempre, moltes i variades:

  • A les DITES I REFRANYS d’aquesta setmana, en Víctor Pàmies ens fa reflexionar sobre un defecte endèmic de l’ésser humà i que com la mateixa dita enuncia té una difícil sol·lució: “Cap geperut es veu el gep“.
  • Tindrem també un altre dels SONS DE LA TRADICIÓ que ens presenta setmanalment en Ramon Vilar. En aquesta ocasió ens convida a escoltar la “Balladeta de l’Àliga de Valls“.
  • Recordarem una de les DANSES que ens presentava la Berta Miró i ens desplaçarem fins la comarca del Baix Llobregat per conèixer el què i el perquè de “La Quadrilla de Martorell“.
  • I donarem una llambregada a la fonoteca d’en Noè Rivas per tastar de nou la seva SOPA DE CANÇONS, que en aquest cas ens convida a recordar un dels èxits més notoris de l’animador infantil gironí Àndel Daban: “La filla del gran pirata“.

A banda de les seccions musicals, tindrem molta més música, és clar. Començant per les sardanes turístiques, amb les que visitarem la “Platja de Castell”, a l’espai d’interès natural del castell del cap Roig, amb la música del mestre Pere Mercader i la cobla Els Montgrins. I ens quedarem bocabadats “Contemplat el Taga”, aquest 2000 de la Vall de Ribes, al Ripollès, gràcies a la inspiració del mestre Basili Vilageliu i la interpretació de la cobla Ciutat de Girona.

I encara tindrem temps d’escoltar la cançó popular “Sóc un pobre marxant”  en la versió del grup garrotxí LA CRIATURA VERDA. I recordar  aquell tema de GOSSOS, “En un instant”, la crònica d’una nit trista de Patum, la del 8 de maig de 2005 que va quedar marcada per l’assassinat del jove de 22 anys Josep Maria Isanta. Una cançó que podeu trobar també al YOUTUBE.

I recordeu que en aquest mateix web hi trobareu i podeu consultar les darreres CRÒNIQUES CASTELLERES d’en Carles Esteve.

Ja ho veieu. Heus ací la màgia de la ràdio (enregistrada). Una setmana més fent el gandul (sobretot l’Amadeu) i sense que es noti res (o quasi res). Que no podreu dir que no ens ho “currem”, eh?

———————————————————————-

Per cert. No us perdeu el video-resum de l’ÉSDANSA 2015 del que fem referència a l’entrevista amb en Jordi Fosas.