Programa 338 – 23/09/2016 – Edició 2127

Programa 338 – 23/09/2016 – Edició 2127

MATÈRIA DEL TEMPS,
el nou treball del
tenora Jordi Molina,
al FES TA FESTA

Tot i que tindrem temps d’escoltar-lo i analitzar-lo, en aquest FES TA FESTA podreu escoltar el teaser avançament de “Matèria del temps”, aquest nou treball discogràfic al voltant de la tenora d’en Jordi Molina i conèixer les primeres etapes de la gira de presentació que farà per Calella, Manresa, Torroella i que s’inicia a Barcelona, a les Festes de la Mercè, aquest divendres 23 de setembre. Però també us convidem a fer un petit viatge sonor pels diferents treballs que des del 1999 ha realitzat el tenorista blanenc: una munió de combinacions sonores que ha experimentat amb la tenora com a pal de paller i el piano, l’orgue, l’acordió, la corda o les veus, per citar només alguns exemples, com a còmplices. No us ho perdeu. Us sorprendrà.

A banda d’això, el FES TA FESTA començarà amb LA COLUMNA, aquesta vegada de l’Amadeu Carbó, que tot reproduint un article seu publicat a Vilaweb aquesta mateixa setmana, ens parla de “Pregons, pregoners i conflictes”, tot fent referència des de l’absoluta imparcialitat al tema ja força cobejat del doble pregó d’enguany a les Festes de la Mercè barcelonines.

Precisament, a la part musical, les sardanes d’entrada i de sortida del programa comparteixen el títol de “Festa Major”, escrites pels mestres Enric Morera i Josep Capell. I també escoltarem un tema d’en Miquel Gil amb en Jordi Molina com a arranjador i director que pertany al treball de la cobla La Flama de Farners de l’any 2014 “Països Catalans canten”. És la cançó titulada “L’amor és Déu en barca”.

I amb les seccions, les setmanals i les periòdiques, completarem la resta del programa d’aquesta setmana:

  • La CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, amb les novetats del cap de setmana passat, entre les quals destaca com a titular que “La Vella de Valls carrega el colossal 4 de 10”. Una actualitat castellera que ens sorprèn i ens deixa bocabadats setmana rere setmana a les portes del proper Concurs de Tarragona.
  • Les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies, que aquesta vegada ens afirma allò de “Músic pagat no fa bon so”. Tot i que potser caldria buscar-ne algun que ens parli dels músics que no cobren…
  • Continuarem recuperant la secció dedicada a les DANSES de la Berta Miró, que en aquesta ocasió ens parlarà de bolangeres i, més concretament, de la “Bolangera de Castellbò”.
  • Escoltarem també un nou episodi de la història de l’animació infantil a Catalunya que ens va explicant en Noè Rivas a la seva SOPA DE CANÇONS. El d’avui està dedicat al Pep López i a la seva cançó “Un llençol d’estels”.
  • I acabarem amb l’esperada rentrée de la secció d’en Gustau Molas ELS SECRETS DE L’ETNOLÒGIC. Aquesta tanda de nous capítols s’inicia amb el titulat “El truc”.

I la setmana que ve més FES TA FESTA. I més amics per saludar… Però això ja us ho explicarem.