Programa 349 – 02/12/2016 – Edició 2138

Programa 349 – 02/12/2016 – Edició 2138

El Videoclip de presentació del grup
CORRANDES SÓN CORRANDES
al FES TA FESTA

El grup que conformen l’Anaís Falcó, el Christian Simelio, el Gerard Díaz i el Marc Torrent i que es defineixen com a grup de “cançó de text improvisat en català i altres propostes”, ens presenten el seu primer videoclip, les Corrandes de Viladecavalls, amb música tradicional i lletra de dos dels seus membres, l’Anaís i en Christian. Un videoclip d’en Martí Herrera que han enregistrat al Pati de l’Aliança de la Casa Taulé, de Sabadell. Els propers concerts i tota la informació d’aquest nou grup CORRANDES SÓN CORRANDES al seu web: http://www.corrandes.cat.

I això és només la punta de l’iceberg d’un FES TA FESTA curull de notícies i que no pot dissimular que s’acosta Nadal. En la part musical, per exemple, escoltarem una nadala amb Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, la titulada “Digues noi d’on vens?” del seu CD de referència LO MISTERI DE NADAL; i acabarem el programa amb la sardana “Tendres records”, del mestre Agustí Borgunyó. Abans però haurem sentit una altra sardana: “Montblanc, vila ducal”, de Joan Manel Margalef, ja que divendres passat a Mollerussa es va saber que serà precisament la capital de la Conca de Barberà la que ostentarà el títol de Capital de la Sardana l’any 2018.

El guerrer (1r premi)
El guerrer (1r premi)

I pel que fa a les seccions, n’hi haurà de nadalenques i de no nadalenques:

  • Tindrem la darrera CRÒNICA CASTELLERA de l’any, amb en Carles Esteve, que l’ha titulada “La darrera estrena xilena” i que ens destaca el 4 de 7 assolit per la colla xilena dels Castellers de Lo Prado, el passat dissabte a Santiago, la seva capital.
  • Coneixerem d’on prové l’expressió “Tenir mala peça al teler” gràcies a l’explicació que ens donarà en Víctor Pàmies a la seva secció DITES I REFRANYS.
  • En Noè Rivas ens portarà una altra cullerada de la seva deliciosa SOPA DE CANÇONS en què ens parlarà d’un altre crack de la història de l’animació infantil i bon amic nostre: en Lluís Maria Panyella, del qual escoltarem una cançó mítica i que dona nom al seu actual grup: “La bicicleta”.
  • I ja amb un to més nadalenc, coneixerem qui va ser el figuraire barceloní “Salvador Masdéu“, gràcies a l’article que per a la secció EL PESSEBRE ÉS UN MÓN ha escrit l’Antoni Dorda i ens el dirà l’Eulàlia Molera.
  • I acabarem amb l’Amadeu Carbó i un altre dels seus EXPEDIENT C. Aquesta vegada dona la impressió que es posa en un jardí… Si més no el títol afirma que ens explicarà “Qui és el Pare Noel”, que no és poca cosa…

I a més de tot el que hem dit us parlarem també de la recentment celebrada Bastonada a Can Galta, al barceloní barri de Sant Andreu del Palomar i amb una fotografia guanyadora de concurs que podeu veure en aquest davantal; de la presentació del llibre “Barcelona festes”, de la Teresa Duran; de la Sisena edició de la Festa i el Mercat del Tió a Argençola; i anirem construint i consumint el calendari d’una pila de concerts de Santa Llúcia, de Nadal, de Sant Esteve, d’Any Nou…

En fi, que no callarem. Ni a bastonades. Ni a cop de sabatot. Nosaltres el tema del diàleg ja fa temps que el tenim assumit…

O potser dialogar no és ben bé això…?