Programa 355 – 13/01/2017 – Edició 2144

Programa 355 – 13/01/2017 – Edició 2144

El XXXè TRADICIONÀRIUS
arriba al FES TA FESTA

Portada del Primer TRADICIONÀRIUS

El passat dimecres es va presentar al CAT del barceloní barri de Gràcia la que serà la trentena edició del Festival Folk Internacional TRADICIONÀRIUS, una fita molt important pel que és, sense dubte, el festival de referència de la nostra música popular i tradicional arreu. N’escoltarem les valoracions d’un dels seus màxims responsables, en Jordi Fàbregas, entre d’altres, i us parlarem de l’acte inaugural i d’alguns dels concerts i de les propostes programades durant els propers sis mesos.

Però a més us parlarem també de moltes altres coses.

Tenim novetats a les SECCIONS:

  • fra-valenti-amb-llibret-de-cuina-redui%cc%88daEstrenem la que porta per nom ELS REMEIS DE L’ERMITÀ, una col·laboració amb el Calendari de l’Ermità dels Pirineus que protagonitzarà Fra Valentí Serra de Manresa, religiós caputxí, historiador i arxiver, que ens parlarà d’alguns dels productes més típics del nostre hort: els orígens, les propietats i també uns consells pràctics pel seu conreu i consum. Amb ell començarem per intentar “Conrear a casa un hort urbà“.
  • Però en tindrem d’altres com les DITES I REFRANYS del nostre paremiòleg particular, en Víctor Pàmies, que aquesta setmana ens afirma que “Mata més un ploma que cent canons“.
  • La secció musical serà la SOPA DE CANÇONS que cuina expressament per a nosaltres en Noè Rivas. L’ingredient que afegeix aquesta vegada ens el porta en Roger Canals amb la seva cançó “Mans“.
  • Recuperarem un FONS AMADES dels que escriu des de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat l’amic Antoni Serés. En aquesta ocasió ens parlara dels “Teatrets de paper“.
  • I recuperarem una de les DANSES de la Berta Miró, en aquest cas una coreografia de l’Eduard Ventura titulada “La platja del far“.

logo_local_bertrana_vertical-jpg-300x374També us parlarem d’un acte que tindrà lloc el proper dijous dia 19 de gener, a les vuit del vespre, a Tordera, al Teatre Clavé, on la cobla Ciutat de Girona presentarà l’espectacle literari-musical “Més Bertrana, més”, com a acte inaugural de l’Any Bertrana en què es commemoraran els 150 anys del naixement de l’escriptor torderenc i els 125 de la seva filla Aurora. El concert-recital amb guió de Xavier Sanjuan, comptarà amb l’actuació de l’actriu Anna Farriol, la veu en off d’Albert Sabater, la direcció musical de Jesús Ventura i la direcció artística de Joan Teixidó. Precisament la sardana “El foc de Castelló” que inicia l’espectacle serà el punt final al nostre programa.

Però abans encara haurem tingut temps d’escoltar la sardana “La fada”, de Juli Garreta, i la cançó futurista “Any 2017” del grup ESQUIROLS.

I és que en un davantal no us ho podem explicar tot. Si no ho escolteu…